°C 19

Dodjeljene nagrade za najbolje fotografije FotOOka

07.11.2018.

Redakcija

U prepunom prostoru Turističko informativnog centra Svete Nedelje otvorena je izložba najboljih fotografija ovogodišnjeg FotOOka. Proglašene su najbolje fotografije i dodijeljene nagrade, a nagradni fond je ove godine iznosio preko 10.000 kn.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada FotOOka su; u kategoriji „Foto-Oko“ Marica Franjić, u kategoriji „E pursi muove“ (Ipak se kreće) - Siniša Jakopec, u kategoriji „Ekipa“ - Emanuel Aračić te u kategoriji „Tajanstveno“ Hrvoje Mareković. Najbolje fotografije su odabrali fotografi koji su predavali i držali radinice na FotOOku; Iva Lulić – kategorija „Tajanstveno“, Maja Strgar - kategorija „E pursi muove“, Banimir Kralj - „Ekipa“ i Branimir Butković – „Foto-Oko“. Novitet ove godine je najbolja fotografija fotografirana mobitelom i objavljena na Instagramu. Pobjednička fotografija je ona koja je imala najviše lajkova na Instagramu a autorica fotografije je Ana Kerep.

Djeca iz godine u godinu sve više oduševljavaju. Ovogodišnji pobjednici su u kategoriji „Foto-Oke“ Tea Avdagić, u kategoriji „E pursi muove“ (Ipak se kreće) - Leon Kociper, u kategoriji „Ekipa“ - Leon Kociper te u kategoriji „Tajanstveno“ Leon Kociper. Ukupni pobjednik FotOOkeca je Leon Kociper! Leon ima svega 11 godina a na izložbi je imao čak 9 izloženih fotografija i osvojio je 3 prva mjesta. Leon je apsolutni rekorder po broju izloženih fotografija svih dosadašnjih FotOOkeca.

-Bio sam jako sretan kad sam saznao da je 9 fotografija odabrano za izložbu FotOOkeca i nadao se da ću osvojiti barem jednu treću nagradu. Jako mi se svidjelo na Fotooku fotografirati vratolomije koje su izvodili stunt rideri na motorima. A također me je oduševila vještica koju je utjelovila Đurđica Kocijančić i puno sam vremena proveo fotografirajući je dok je ona strpljivo pozirala! Također su me fascinirali svi kostimirani modeli s Fotooka što se uostalom i vidi na mojim fotografijama. Pokušao sam na najbolji način dočarati nešto tajanstveno i bit samih likova a da ih prikažem onako kako sam ih doživio! Nagrade koje sam osvojio za mene predstavljaju veliki poticaj da se još više trudim i naučim još bolje fotografirati. Još bi istaknuo da mi se jako sviđaju izložbe fotografija jer na njima imam priliku vidjeti fotografije u većoj dimenziji i doživjeti ih skroz drukčije nego na kompjuterskom ekranu – kazao je Leon Kociper ukupni pobjednik FotOOk-a.

Izložba se može razgledati do 16. studenog u prostoru Turističko informativnog centra Sveta Nedelja.