°C 25

Pišete li kratke priče, okušajte se na književnom natječaju Matice hrvatske

18.12.2023.

Ivana Ćurić

Još je tjedan dana ostalo za slanje kratkih priča na Matičin književni natječaj koji Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici već tradicionalno raspisuje svake jeseni.

Natječaj je otvoren 26.rujna 2023.g., a traje do 25.prosinca 2023.g.

Ako ste odlučili poslati proznu formu –kratka priča- pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom, na najviše četiri kartice teksta, trebate ju poslati do 25.prosinca 2023.g. na dva načina- i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom, podsjećaju iz Matice:

1. Poštom:
Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Lomnička 65, 10410 Velika Gorica (s naznakom za Matičin književni natječaj),

2. Elektroničkom poštom:
natjecaj.matica.gorica@gmail.com

U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom.

Priču je potrebno umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba zasebno priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom, odnosno standardnom jeziku. Rezultati natječaja biti će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i na lokalnim internetskim portalima (velikagorica.com, vgdanas.hr, cityportal.hr, kronikevg.hr, vgradu.hr)

Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni javnosti u četvrtak, 4. travnja 2024. u Velikoj Gorici. Isto tako će biti objavljeni u časopisu Ogranka LUČ i lokalnim glasilima u Velikoj Gorici.