°C 23

Sveta Nedelja uvodi plaćanje kriptovalutama

26.06.2020.

Redakcija

Gradonačelnik Svete Nedelja Dario Zurovec potpisao je danas Ugovor o procesiranju kriptovaluta s tvrtkom Electrocoin d.o.o za Grad Svetu Nedelju. Riječ je o modernom načinu procesa plaćanja koje traje svega desetak sekundi, a Sveta Nedelja je pionir takvog plaćanja u Hrvatskoj. 

Gradonačelnik Grada Sveta Nedelja Dario Zurovec istaknuo je kako je ulaganje u tehnologiju jedini način napretka:

-Naša je vizija biti grad za pametno poslovanje i ugodan život, pratimo korak s vremenom, a često volimo biti i predvodnici promjena. Drago mi je što smo među prvim gradovima u svijetu koji uvode ovakav način plaćanja. U Svetoj Nedelji postoje poduzeća koja koriste kriptovalute, poput Greyp Bikes Mate Rimca, koja će na taj način moći platiti komunalnu naknadu. Uvođenjem ovakvih usluga šaljemo poruku da smo okrenuti budućnosti i spremni diktirati tempo promjena.

Tvrtka Electrocoin d.o.o. vršit će uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja. Procesiranje znači konverziju kriptovalute u HRK prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge, a vršit će se preko platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin.

Svoje zadovoljstvo sklopljenim partnerstvom nije skrivao ni direktor tvrtke Electrocoin d.o.o. Nikola Škorić:

-Ovo možda nije nasušna potreba za građane Svete Nedelje, no svakako je pokazatelj vizije gradskog vodstva. Ovakav način plaćanja koriste još dvije države u SAD-u, dva grada u Kanadi i jedan u Švicarskoj, tako da je Grad Sveta Nedelja svakako jedan od pionira promjena.

Sam proces plaćanja traje desetak sekundi, a to je demonstrirano i na konferenciji za medije, kada je putem aplikacije PayCek uplaćena i donacija SOS Dječjem selu Hrvatska.

-U početku ne očekujemo veliko odaziv korisnika, no s vremenom će se pokazati prednosti ove usluge, koja s punim radom kreće na jesen. Moramo naglasiti da se Grad Sveta Nedelja u ovom slučaju ne izlaže tečajnom riziku, jer se na kraju svake transakcije na našem računu nalaze sredstva u kunama- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Davor Nađi.

(izvor: Grad Sveta Nedelja)

Galerija slika

Sveta Nedelja uvodi plaćanje kriptovalutama Sveta Nedelja uvodi plaćanje kriptovalutama Sveta Nedelja uvodi plaćanje kriptovalutama