°C 17

Biciklist teško nastradao u Novakima: Na njega naletio automobil, vozač samo zastao i nastavio voziti

05.03.2021.

Maja Peranić

U prometnoj nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila u svetonedeljskom naselju Novaki teško je ozlijeđen 31-godišnji biciklist. Na njega je naletio automobil Fiat sisačkih registracija koji se nakratko zaustavio na mjestu nesreće nakon čega je nastavio s vožnjom. Policija je izvijestila kako vozač nije pozvao hitnu pomoć niti pružio pomoć unesrećenom koji je kasnije prevezen u bolnicu u Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

-Jučer, 4. ožujka 2021. godine oko 18.40 sati u Novakima nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom marke Fiat sisačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Novačke ceste u pravcu juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Habdelići radi neprilagođene brzine prednjim desnim bočnim dijelom naletio je na bicikl kojim je kolnikom uz desni rub upravljao 31-godišnjak, a koji je u trenutku nesreće preko kolničkog traka skretao ulijevo u pravcu kolnika Ulice Habdelići. Vozač osobnog automobila nakon naleta se zaustavio na mjestu događaja, nakon čega je nastavio vožnju, a da prethodno nije pružio liječničku pomoć biciklistu niti je o događaju obavijestio hitnu pomoć i policiju. Liječnička pomoć biciklistu je pružena u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen-izvijestila je policija.

Automobil koji je skrivio nesreću nakon očevida je pronađen te će policija nastaviti s postupanjem.

-Nakon obavljenog očevida na mjestu događaja, temeljem prikupljenih saznanja, policijski su službenici pronašli automobil te će po dovršenom kriminalističkom istraživanju biti podnijeta odgovarajuća pismena-stoji u policijskom izvješću.

 

(Foto: Ilustracija/pixabay.com)