°C 11

Započeli upisi u Školu trčanja Samobor

23.02.2018.

Redakcija

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira Školu trčanja koja počinje 23. ožujka, a završava organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada.

Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i rekreativcima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na višu razinu ili se pripremiti za svoju prvu utrku, bio to cener ili polumaraton.

Iako su škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, kao i ostalim gradovima Hrvatske, Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor jedini je koji provodi organiziranu Školu u Samoboru.

Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka.

Ove godine škola trčanja započinje uvodnim sastankom 21. ožujka (srijeda) te će se održati četiri inicijalna treninga nakon toga (petak 23. ožujka, ponedjeljak 26. ožujka, srijeda 28. ožujka i petak 30. ožujka).

Treninzi škole trčanja službeno započinju u ponedjeljak, 2. travnja i održavat će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19:00 sati, a osim treninga, povremeno će se održavati i predavanja kako bi polaznici dobili potrebno znanje o trčanju po pitanju opreme, ozljeda, ishrane i sl.

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 4 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o broju polaznika, a grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja.

Prijaviti se možete putem obrasca na linku: https://goo.gl/forms/tPMoh3OciQoXlabY2, a sve obavijesti šalju se e-mailom.

Više informacija možete pronaći na: skolatrcanja@kciptsamobor.hr, Facebook stranici Škola trčanja Samobor ili http://kciptsamobor.hr/.