°C 16

Sadea i karatistice najbolje i u izboru SN-a: Još jedna potvrda koliko ova ekipa vrijedi

21.01.2024.

Damir Žbulj

U Zagrebu je u zgradi Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju održan 72. izbor sportaša godine u organizaciji Sportskih novosti. 237 novinara iz 49 sportskih redakcija glasalo je za najuspješnije u 2023. godini u četiri kategorije. Hrvatski karate savez iznimno je ponosan što su njegovi predstavnici bili kandidirani u čak tri od četiri kategorije.

Hrvatska ženska kumite reprezentacija u sastavu Sadea Bećirović, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Nikolina Golomboš i Mia Greta Zorko prevođena nacionalnim trenerima Danilom Domdjonijem i Esadom Garibovićem u 2023. godini osvojila je europsko srebro i svjetsku broncu čime je, nakon proglašenja Hrvatskog olimpijskog odbora, proglašena najuspješnijom ekipom i u izboru Sportskih novosti i sportskih novinara.  

"Mlada smo ekipa koja u kontinuitetu pokazuje koliko vrijedi, a ova nagrada je samo još jedna potvrda. Nadam se da nije i posljednja i da su pred nama novi uspjesi“, poručila je u ime ekipe Sadea Bećirović.

Europski doprvak Enes Garibović bio je kandidiran u konkurenciji najuspješnijeg sportaša, a Hrvatska muška kumite reprezentacija u sastavu Enes Garibović, Anđelo i Ivan Kvesić, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Jakov Bunjevac i Ivan Martinac u konkurenciji najuspješnije momčadi.

Najuspješniji sportaš u 2023. godini je gimnastičar Tin Srbić, najuspješnija sportašica taekwondoašica Lena Stojković, a najuspješnija momčad Hrvatska nogometna reprezentacija.

"Hrvatski karate savez čestita cjelokupnoj Hrvatskoj ženskoj karate reprezentaciji na ovom  iznimnom priznanju, kao i svim ostalim dobitnicima te zahvaljuje Sportskim novostima i sportskim novinarima na prepoznavanju uspjeha Hrvatske karate reprezentacije u 2023. godini," poruka je Hrvatskog karate saveza.