°C 7

Sadea Bećirović na prijemu u Zagrebačkoj županiji

22.01.2024.

Damir Žbulj

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor, povodom osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom od 24. do 29. listopada 2023. godine u Budimpešti.

"Iza Sadee je niz zaista respektabilnih medalja i drago nam je da smo je danas ugostili u Zagrebačkoj županiji kako bi joj uputili čestitku na brončanoj medalji te iz prve ruke čuli kakva je borba prethodila njenom osvajanju u Budimpešti“, rekao je Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županija po osvajanju medalje Sadeu i prigodno novčano nagradila.

Istaknuo je i da na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata. „Zagrebačka županija u kontinuitetu značajna sredstava ulaže u sport, a u 2024. godini za tu namjenu osigurano je 1,2 milijuna eura“, rekao je Kolarec.

"Iza mene je jedna uspješna godina! Okitila sam se sa srebrom na europskom i broncom na svjetskom prvenstvu, a u tom smjeru idem i dalje“, rekla je Bećirović, pritom zahvalivši Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša. Naime, hrvatska ženska karate reprezentacija je na putu do osvojene brončane medalje pobijedila reprezentacije Hong Konga, Turske, Belgije i Maroka, a u borbi za broncu pobijedile su domaćina Mađarsku.

"Za dva dana putujem Pariz na daljnja natjecanja, pripremam se za Europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Zadru, zatim u studenom slijedi svjetsko ekipno prvenstvo, a u međuvremenu i niz međunarodnih natjecanja“, najavila je Bećirović, istaknuvši i jučerašnju zlatnu medalju na Karate Grand Prix Croatia turniru u Samoboru.

Sadein trener Darko Šimunec rekao je kako je Sadea vrlo zahvalna sportašica s kojom je lijepo raditi. "Rezultat koji ona postiže na natjecanju, rezultat je njezinog rada i zalaganja na treninzima“, izrazio je je Šimunec te zahvalio na potpori Županiji i Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije predsjednik Vladimir Bregović čestitao je Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata, istaknuvši kako je karate perjanica sporta u Zagrebačkoj županiji. Govoreći o aktualnostima u radu Zajednice, Bregović je najavio dva važna događaja – početkom veljače održat će se promocija monografije o 25 godina rada i djelovanja Zajednice, a početkom ožujka održat će se izbor najboljeg sportaša i sportašice Zagrebačke županije u 2023. godini.

Prijemu su nazočili i pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan te tajnik Zajednice Mario Makarun, piše zagrebacka-zupanija.hr.