°C 20

Jeličić: Vjerujem da će nam ovo donijeti novi zamah

26.02.2024.

Damir Žbulj

Negativan niz od šest uzastopnih poraza i tek jednim osvojenim bodom u zadnjih osam utakmica završio se doma protiv Slaven Belupa. Dovoljan je bio jedan pogodak, nakon sjajnog ubačaja iz kuta Pršira, odlične povratne lopte Krizmanića i majstorske realizacije Matavža.

"Bitna pobjeda za nas. Skinuli smo jedan veliki psihološki teret, koji se osjetio u ovoj utakmici. Iako smo dobro otvorili, nekako 'ugurali' taj gol, ali osjetio se, pogotovo u zadnjih pola sata, taj pritiska kojeg nosimo zadnjih mjesec dana, zbog tog niza poraza," istaknuo je nakon slavlja trener Jeličić pa dodao:

"Uspjeli smo zadržati stabilnost do kraja utakmice i uspjeli smo upisati ta tri boda, da se vratimo malo u 'normalu'. Vjerujem da će nam ovo biti novi zamah i da ćemo odraditi sezonu do kraja na jedan kvalitetni način."

Gorica je trenutno na šestoj poziciji ljestvice s 30 osvojenih bodova, koliko ima i Lokomotiva, a sada tri više od Koprivničanaca i tek pet manje od četvrtog Osijeka i pozicije koja iduće sezone izgledno vodi u Europu.

"Najzadovoljniji sam rezultatom, ali definitivno i proaktivnošću većim dijelom utakmice. Nismo bili reaktivni, kao u zadnjim utakmicama, gdje smo primali golove zbog tog našeg 'spavanja' i tih 'crnih rupa'. Ovaj put nismo imali takve padove u igri. Ima nekih detalja s kojima nisam bio zadovoljan, ali sve treba staviti u kontekst važnosti ove utakmice i izlaska iz te 'crne serije'."

Novi izazov za Jeličića i njegove igrače je već u srijedu od 18 sati na Maksimiru protiv Dinama, u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Dinamo je u velikom nedjeljnom derbiju dobio Rijeku i sada se u potpunosti vratio u utrku za naslov prvaka.

"Utakmica s Dinamom za nas je jedan bonus, koja nam može jako puno toga dobroga donijeti. Imali smo i mi veliko 'pražnjenje' u ovom susretu, imao je i Dinamo protiv Rijeke, ali i u proteklih desetak dana i u Europi. Dinamo ima takav roster da može složiti dvije ozbiljne ekipe, koje bi se borile za titulu, a mi ćemo sve napraviti da ih probamo iznenaditi i na valu ovog rezultata da se na Maksimiru prikažemo u što boljem svjetlu," zaključio je Jeličić.


U idućem prvenstvenom kolu Gorica gostuje kod 'fenjeraša' Rudeša, što će biti lijepa prilika za još jedna pozitivan rezultat.