°C 8

Razvojni klub: Velika nada Dinama igrat će u Gorici do kraja sezone

09.02.2024.

Damir Žbulj

Nakon poraza na Maksimiru u prošlom kolu, trećeg u nizu ove godine, petog u posljednjih šest utakmica, trener Gorice Dinko Jeličić je izjavio kako se nada pojačanjima u ovom zimskom prijelaznom roku, a ono mu je stiglo u formi velike nade Dinama, 20-godišnjeg Gabriela Rukavine, koji se niti kod Sergeja Jakirovića, niti kod Igora Bišćana, nije izborio za seniorske minute.

Priliku će tako dobiti u turopoljskom prvoligašu, na posudbi do kraja sezone, a nekako sumnjamo da će se više ovdje ikad vratiti...

I koji je onda smisao ovog transfera, kad bi na njegovoj poziciji krilnog napadača Gorica mogla u ostatku sezone razvijati nekog svojeg igrača. Možda Luku Kapulicu, koji je iz Hajduka stigao također kao veliki talent, a još uvijek nije dobio pravu priliku i značajniju seniorsku minutažu. Kapulici je već 19 godina u HNL-u bi već trebao davati svoj veći doprinos.

Zašto više minuta ne bio dobio 19-godišnji Lenny Iličić, koji je također stigao iz Dinama, ali je potpisao ugovor s Goricom do 2025. godine i na njemu bi se u budućnosti možda moglo nešto i zaraditi. 

Zanimljivo, Gorica već ima igrača Dinama na posudbi, 20-godišnji Marko Soldo pokazao se kao solidno rješenje u veznom redu, ali i on Goricu koristi kao poligon za svoju karijeru, dok u isto vrijeme turopoljski prvoligaš svojim mladim snagama ne daje priliku da se pokažu i dokažu.

Jer, poanta je da Gorica, kao pravi razvojni klub, kao što su praktički svi u Hrvatskoj, razvija igrače za svoj interes i račun, a na za račun drugih klubova.

Gabriel Rukavina je sigurno veliki talent i nada, vjerojatno ima što za pokazati, ali koja korist od 'pojačanja', kad je on ove sezone nastupio u samo pet utakmica, a skupio je ukupno tek 92 minute na travnjaku. U dva nastupa u SuperSport HNL-u, još iz rujna prošle godine, ima ukupno 31 minutu, u Konferencijskoj ligi u dva nastupa skupio je 16 minuta, dok je u Hrvatkom nogometnom kupu odigrao jedno poluvrijeme, protiv Ponikva.

"Jako sam sretan zbog dolaska u Goricu. Već su me prvi dan svi odlično prihvatili i dočekali, a ja se nadam da ću svojim novim suigračima pomoći u ostvarenju što boljih rezultata", rekao je Rukavina, koji će ove polusezone na goričkom dresu nositi broj 41, bila je poruka na predstavljanju.

Možemo li se zaista nadati kako će ovaj mladi momak svojim partijama, asistencijama i golovima, pomoći Gorici do četvrte pozicije i plasmana u Europu?

Vidjet ćemo već u nedjelju, kad Gorica igra protiv Rijeke, lidera prvenstva i izravnog suparnika Dinama u borbi za naslov prvaka!