°C 9

Dugoselske rukometašice povratak u Prvu ligu obilježile uvjerljivom pobjedom

18.09.2019.

Damir Žbulj

Dugoselske rukometašice savršeno su proslavile povratak u prvoligaško društvo, sigurnom i uvjerljivom domaćom pobjedom nad ŽRK 1234 Virovitica, rezultatom 35:24 (19:9).

U sjajnoj atmosferi i pred velikim brojem gledatelja već su u uvodnim minutama igračice Nenada Plašića došle do velike prednosti pa su do kraja priliku dobile sve iz zapisnika, od čega ih je sedam treslo suparničku mrežu. Predvodila je Josipa Bebek s 12 golova, od čega šest s linije sedam metara, dok je sjajna bila i Valentina Čamber s deset pogodaka. Vlajsović je precizna bila šest puta, Stojanović je dodala tri, Galić dva pogotka, a po jednom su zabile i Martinović te Jakešević. Igrale su još i Lokmić, Slišković, Pavić, Rupčić, Svetec, Franjić i Belanić.

Fenomenalna je među vratnicama bila Mara Budić, koja je uz 62 posto uspješnosti zaustavila čak 21 šut suparnica. Šebalj je u slavlje ugradila četiri obrane.

ŽRK Dugo Selo '55 već u idućem kolu čeka pravi izazov, gostovanje kod viceprvakinja Hrvatske, zagrebačke Lokomotive, u subotu 21. rujna.

REPREZENTATIVKE EMA I KATJA

Mlade igračice Dugog Sela '55, Ema Novosel i Katja Vuković dobile su poziv u redove hrvatske ženske rukometne mlađe kadetske reprezentacije. Izbornik Nenad Smiljanec okupit će rukometašice u petak u Zagrebu, a na trenirat će i pripremati se do 24. rujna.

(Foto: ŽRK Dugo Selo '55)