°C 17

Novi rukometni spektakl u Dugom Selu: Naše igračice će pokazati da je poraz na Kanarima bio samo loš dan

14.11.2023.

Damir Žbulj

Rukometašice Dugog Sela ’55 poražene su u prvom susretu 3. kola EHF Europskog kupa od španjolske ekipe Rocasa Gran Canaria 34:23. Velika je to razlika koju će teško biti nadoknaditi u uzvratnom susretu koji se igra u subotu od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Dugom Selu.

Ali, kao što su rukometašice Dugog Sela putovale 4000 kilometara do Kanarskih otoka, tako će i njihove suparnice morati doputovati u Dugo Selo.

"S dalekih Kanarskih otoka vraćamo se nažalost s (pre)visokim porazom ,gdje je nismo bili na pravoj razini i gdje je jedan od favorita natjecanja opravdala svoju ulogu. Ključnim se pokazala 14. minuta (9:6) kada domaćin radi veliku 7:0 seriju (16:6) čime usmjerava utakmicu u svoju korist. U nekoliko navrata ne uspijevamo smanjiti na manje od sedam pogodaka razlike (24:17, 26:19). Do kraja upadamo u 'crnu' rupu što domaćin koristi za visoku pobjedu. Čeka nas težak zadatak u uzvratnoj utakmici na domaćem terenu. Još jedan rukometni spektakl gdje će naše igračice dati sve od sebe da pokažu kako je ovo bio samo jedan loš dan," poručili su iz kluba i pozvali sve ljubitelje rukometa i dugoselskog sporta da podrže njihove igračice.

Pet golova je u pobjedničkim redovima dala Marta Sinol Llorens, a legendarna Španjolka Silvia Navarro Gimenez radila čuda na svojim vratima i na kraju skupila čak 23 obrane, Kod Dugoga Sela 55 najbolja Bernarda Čalušić s pet pogodaka. Četiri je postigla Petra Dičak.