°C 17

Europa u Dugom Selu: Najuspješnija sezona rukometašica nagrađena pozivnicom za EHF Europski kup

17.06.2023.

Damir Žbulj

Rukometašice Dugog Sela '55 odigrale su najuspješniju sezonu u svojoj povijesti, na kraju su natjecanje zaključile na petoj poziciji, a kao nagrada je stigla i pozivnica Hrvatskog rukometnog saveza za nastup u EHF Europskom kupu, trećem razredu ženskog kontinentalnog klupskog natjecanja.

Veliki je ovo uspjeh za naš klub koji će tako prvi puta u svojoj povijesti nastupiti na Europskoj sceni. A i po prvi puta da ženski ekipni sport u našemu gradu ima svoga predstavnika u Europskim natjecanjima.

"Veliki je ovo uspjeh za naš klub koji će tako prvi puta u svojoj povijesti nastupiti na europskoj sceni, a i po prvi puta da ženski ekipni sport u našemu gradu ima svoga predstavnika u europskim natjecanjima," pohvalili su se iz ŽRK Dugo Selo '55 pa istaknuli:

"Poziv za sudjelovanje u EHF Europskom kupu smo, uz potporu Grada Dugog Sela i naših sponzora objeručke prihvatili!"

Izvlačenje parova predviđeno je za 18. srpnja, kad će dugoselske rukometašice saznati svoje suparnice i datum odigravanja utakmica.

"Slijedi nam slaganje igračkog kadra, u kojem će biti određenih promjena. Ali, odlična je vijest kako će okosnica naše ekipe ostati na okupu te ćemo u novu sezonu krenuti s jednakim ambicijama kao i u prošlu," jasna je poruka.

Igračice Dugog Sela su prošle sezone u 26 prvenstvenih utakmica upisale 17 pobjeda, uz tri remija i šest poraza te gol razliku 741:664!

Odlično se radi i u omladinskom pogonu, nedavno su i Lara Golub i Laura Oršulić dobile poziv na prvi dio priprema juniorske reprezentacije, koju vodi Nenad Smiljanec.

Lara će nastaviti s pripremama, koje su u planu od 19. lipnja u Prelogu. Europsko prvenstvo se u srpnju igra u Rumunjskoj.

Klub je briljirao i na dodjeli nagrada najboljima u dugoselskom sportu za prošlu godinu.

Čak osam nagrada za ŽRK Dugo Selo '55, među kojima je i nagrada za najbolju ekipu. Josipa Bebek je najbolja sportašica Dugog Sela, a Nenad Plašić je najuspješniji trener u izboru Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela.

"Bila je ovo još jedna uspješna večer za naš klub. U seniorskoj kategoriji za najbolju sportašicu proglašena je naša Josipa Bebek dok su seniorke još jednom proglašene najboljom ekipom Grada Dugog Sela. U kategoriji najuspješnijih trenera nagradu je primio naš trener Nenad Plašić. Kod najboljih sportašica podmlatka dvije naše igračice proglašene su najboljima u svom godištu: Maja Grgošević ('04) i Mare Milić ('06) dok su u kategoriji sportskih nada nagrade dobile: Ena Kovačević ('06) i Nina Zulić ('10). U kategoriji najboljih ekipa podmlatka kao najbolja ekipa u svom godištu proglašene su djevojčice '10. Čestitke našim nagrađenim sportašicama, ekipama i djelatnicima bez koga ovi rezultati ne bi bili mogući. Isto tako u ime našega kluba čestitamo svim preostalim nagrađenim i nominiranim pojedincima i ekipama," veliko je priznanje za ŽRK Dugo Selo '55.

Mara Budić je u izboru HRS-a proglašena najboljom vratarkom 1. HRL s 261 obranom, što je prosjek od 11,3 uspješnih intervencija u 23 odigrane utakmice.

Josipa Bebek je najbolja strijelkinja 1. HRL sa 190 zabijenih golova, što je u prosjeku 7,6 pogodaka u 25 odigranih susreta!

Dio hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku bile su Anja Vida Lukšić i Petra Dičak. Također, na popisu je bila i bivša igračica Dugog Sela Martina Ćorković, a Josipa Grebenar je bila u funkciji pomoćne trenerice.

Mlada U-12 selekcija je sudjelovala na državnoj završnici, a cure su završile na sjajnom osmom mjestu.

Sve u svemu, u ŽRK Dugo Selo '55 mogu apsolutno zasluženo na ovaj ljetni odmor!

 

(Foto: ŽRK Dugo Selo '55)