°C 16

Sportske igre mladih stižu u Ivanić

15.05.2018.

Redakcija

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih prošlog tjedna posjetila je čak šest gradova Lijepe naše, a sutra će taj veliki sportsko edukativni događaj ugostiti i Ivanić-Grad.

Program će u sportskom parku Zelenjak započeti u 12 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić Grada i Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih uz predstavnike Vlade i Sabora Republike Hrvatske.

-U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Ivanić Grada i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, stolnom tenisu i odbojci. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja. Nogometni turnir preuzet će srednjoškolci koji će se natjecati za plasman na županijski turnir- rekli su organizatori.

Uz to, sastavni dio događanja bit će i informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Tako će osnovnoškolci i srednjoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Plazma korner bit će pun aktivacija i okrijepe za sve, a školarci će birati i najboljeg sportaša/sportašicu Hrvatske.

Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.

Nakon sportsko- zabavnog dijela, uslijedit će večernji dio programa koji će započeti u 21 sat velikim koncertom Mirka Švenda Žige za sve građane.

Podsjetimo, Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci, a cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).