°C 6

Dan sporta u Velikoj Gorici

09.04.2022.

Damir Žbulj

Ove godine će se Velika Gorica opet priključiti velikoj zajednici Plazma Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije za djecu i mlade u Europi.

U suradnji s 25 hrvatskih gradova i općina organizirat će se i sportsko-edukativna manifestacija Telemach Dan Sporta, koji uključuje natjecanja u graničaru i atletici za djecu od prvog do četvrtog razreda Osnovnih škola našeg područja.

Dan sporta će uz zabavni i sportski aspekt sadržavati vođene edukacije o važnosti recikliranja i samoodrživosti 'Zero Waste-Budi dio igre- Čuvajmo naš planet' i kutak za hidrataciju djece.
                                        
Pobjednici gradskog natjecanja ostvaruju pravo sudjelovanja na velikoj državnoj završnici u Splitu, gdje će boraviti tri dana, uz osiguran prijevoz i smještaj te će braniti boje Velike Gorice i našeg Turopolja u natjecanjima s djecom iz cijele Hrvatske.  

"Kako bismo ove naše aktivnosti i edukacije što bolje približili djeci školskog uzrasta očekujemo i podršku Osnovnih škola, koje bi potaknule svoje učenike na sudjelovanje našoj sportskoj manifestaciji za vrijeme razredne nastave," javio nam je profesor Boris Konjević, koji i organizira ovaj velikogorički Dan sporta. Za sve dodatne informacije možete se obratiti i na broj telefona 095 9151776 ili kboris17@gmail.com adresu elektroničke pošte.

Veliko sportsko borilište bit će Park dr. Franje Tuđmana, u srijedu 13. travnja, a sve će početi već od 10 sati ujutro. 

Očekujemo veliki doprinos Osnovnih škola Eugena Kumičića, Nikole Hribara, Jurja Habdelića, Eugena Kvaternika, OŠ Velika Mlaka, OŠ Ščitarjevo, OŠ Vukovina, OŠ Novo Čiče, OŠ Slavka Kolara Kravarsko, OŠ Pokupsko. 

Za graničar se mogu prijaviti ekipe s devet članova, a igrat će se u kategorijama godišta 2011. i mlađi i 2013. i mlađi...

Atletska disciplina bit će utrka na 60 metara u konkurenciji djevojaka i dječaka.

Broj prijava je neograničen, a manifestacija Dan sporta će se održati u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama, koje su napokon malo popustile.

"Nadamo se odazivu naših osnovnoškolaca u što većem broju," poručio je Konjević! Mi se nadamo i kako će velik broj naših sugrađana doći na Tuđmanac i kod Pučkog otvorenog učilišta i kako će podržati naše male sportašice i sportaše.

Plazma Sportske igre mladih svojevrsni su fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Pružaju priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka godine do kraja kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova, od malog nogometa ulične košarke, rukometa i odbojke, preko tenisa i stolnog tenisa do odbojke na pijesku, šaha, graničara i atletike.