°C 23

Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici

04.03.2020.

Redakcija

Danas je službeno otvorena Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih. Riječ je o velikom sportsko-edukativnom događanju koje je okupilo osnovnoškolce iz Rugvice i okolice.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Mato Čičak, načelnik općine Rugvica i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. 

''Izrazito mi je zadovoljstvo što smo domaćini Turneje radosti, Rugvica je sportska općina koja puno ulaže u sport i mislim da je ovo odlična priča koja traje dugi niz godina. Nadam se da će se u budućnosti s podrškom uključiti i Zagrebačka županija kako bismo ovo događanje digli na još višu razinu'' istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Splitu krajem lipnja, gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s djecom iz cijele Hrvatske. Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru u kojem se provodio izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i sedamsto tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku i Instagramu

Galerija slika

Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici