°C 23

Turneja radosti sutra u Rugvici!

03.03.2020.

Redakcija

Rugvica će sutra, 4. ožujka 2020. godine s početkom u 9.00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Rugvica, Posavska 2, Rugvica, okupiti 340 natjecatelja u disciplinama graničar i utrka na 60 metara. Natjecanje će otvoriti načelnik općine Mato Čičak zajedno sa direktorom natjecanja Tomislavom Gudićem i predstavnicom organizatora Tihanom Butorac, oboje iz Plazma Sportskih igara mladih.

Ovo je drugi put kako se Turneja radosti održava u Rugvici, kao dio Sportskih igara mladih u kojima sudjeluju osnovnoškolska djeca koja se natječu u atletici i graničaru, a ove godine natjecanja će se održati u 24 hrvatska grada. Svake godine na ovom događaju okupi se između 15 i 20 tisuća natjecatelja uz što se pribrajaju gledatelji i sudionici istog, a iznimno je značajna za promociju sporta na lokalnoj razini te promociju lokalnih zajednica na nacionalnoj razini kao destinacija posvećene razvoju sporta.

Sportske igre mladih su neprofitna organizacija i kao takva putem svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi.