°C 7

NK Lukavec izvrstan domaćin plenuma 3. NL Centar

27.01.2023.

Damir Žbulj

NK Lukavec bio je izvrstan domaćin plenarne sjednice 3. NL Centar, koja je okupila predstavnike gotovo svih klubova iz ovog niželigaškog nogometnog natjecanja.

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi sve odluke plenuma usvojene su jednoglasno, a potvrđeno je i kako će se sezona nastaviti 25. veljače, utakmicama 18. kola.

Na početku druženja, u vrhunski uređenom buzinskom restoranu Stafa's, predsjednik NK Lukavec Goran Guteša srdačno je pozdravio sve okupljene, zaželio im je dobrodošlicu, kako na službenom dijelu programa plenuma, tako i na kasnijem neformalnom druženju...

Guteša je istaknuo kako su svi klubovi 3. NL Centar, baš kao što to kaže i slogan Hrvatskog nogometnog saveza, dio jedne velike nogometne obitelji te je svima zaželio sportsku borbu u proljetnom dijelu sezone.

Među uvaženim gostima bili su, između ostalih, i povjerenik za natjecanje Dalibor Meić, povjerenik za suđenje Damir Brcković, tajnik Damir Stipković, disciplinski sudac Zvonimir Buzatović, član natjecateljske komisije HNS-a i čelnika NSVG Željko Mihalj, instruktor NS Zagreb i izbornik hrvatske U-15 reprezentacije Sreten Ćuk...

Službeni nastavak sezone kreće 25. veljače, a posljednje kolo igra se početkom lipnja.

Dva puta će se igrati srijedom, 29. ožujka i 26. travnja, a dvije zaostale utakmice 17. kola, Ravnice - Karlovac 1919 i Gaj Mače - Vrapče, zakazane su za 19. veljače.

U uvodnom izlaganju istaknuo je kako su uočeni manji propusti u organizaciji utakmica uspješno otklonjeni, a najavljena je i velika reorganizacija sustava natjecanja od sezone 24/25.

Povjerenik za suđenje Damir Brcković pohvalio je dijeljenje pravde u četvrtom rangu hrvatskog nogometa te je naglasio kako suci zaista maksimalno daju sve od sebe na utakmicama. Greške se dogode, ali je Brcković uvjerio okupljene kako nije bilo nikakve namjere te ako ima ikakvih primjedbi na suđenje neka se klubovi slobodno jave.

Prijedlog klubova, kojeg je potaknuo NK Vrbovec, je da se na utakmice 3. NL vrati četvrti sudac, što ne bi izazvalo neke velike dodatne troškove, ali bi donijelo više reda i dostojanstva na samim susretima. Na listi je velik broj sudaca i ne bi trebalo biti problema u provedbi...

Disciplinski sudac Buzatović načelno je zadovoljan ponašanjem sudionika u prvom dijelu sezone, ukazao je na porast disciplinskih mjera, a upozorio je klubove i najavio je teže sankcije za recidiviste u počinjenim prekršajima.

Pokrenuta je i inicijativa da mladi igrači do 21 godine, mogu biti registrirani za jedan klub, a da imaju pravo nastupa u nižim ligama, baš kao što je to uređeno i u višem rangu natjecanja.

Sve odluke dnevnog reda usvojene su jednoglasno.

Na ljestvici 3. NL Centar vodeći je Karlovac 1919 s 39 osvojenih bodova i utakmicom manje od konkurenata. Lučko ima 36 bodova, a Maksimir je u 17 kola skupio 34 boda. Slijede Vrapče (30), Samobor (29), Trešnjevka (29), Segesta (28), Gaj Mače (23), Ponikve (22) pa Kurilovec i Dinamo iz Odranskog Obreža, koji su osvojili po 19 bodova.

Lukavec ima bod manje na 12. poziciji, a 18 bodova ima i Bistra. Vrbovec, Mladost Petrinja i HAŠK 1903 su na 17 bodova, Ravnice imaju 15, uz utakmicu manje, dok je trenutno na dnu Sava Strmec s 12 osvojenih bodova.

Očekuje nas na 'proljeće' velika borba za naslov prvaka, iako su Karlovčani favoriti za prvo mjesto, a još veća borba i za opstanak u 3. NL Centar, jer kako stvari sada stoje, posljednja dva, a moguće i tri ili čak četiri mjesta vodit će u niži rang, ovisno o ishodu ostalih liga.

Ispred kluba domaćina ovog plenuma, sportski direktor Lukavca Tomislav Gligora, na kraju je svima zaželio puno sreće u nastavku natjecanja te je pozvao predstavnike klubova na neformalno druženje, popularno 'treće poluvrijeme', uz pripremljene delicije i opuštenu atmosferu.

Neka u takvom raspoloženju protekne i drugi dio sezone u 3. NL Centar.