°C 11

Turopoljski prvoligaš i trećeligaš potpisali ugovor o suradnji!

24.09.2021.

Damir Žbulj

Kao što se u velikogoričkim nogometni krugovima već 'šuškalo' neko vrijeme, napokon je došlo i do formalizacije suradnje između turopoljskog prvoligaša Gorice i trećeligaša Lukavca!

Ugovor sportsko-poslovnoj suradnji potpisali su čelnik Gorice Nenad Črnko i predsjednik Lukavca Goran Guteša, a cilj je podizanje svih aktivnosti u NK Lukavec, ali i promocija sportsko-turističkih resursa grada Velike Gorice, kao i daljnjeg razvoja gradskih škola nogometa, kako bi što više mladih nogometaša iz svih gradskih sredina dobilo priliku za još kvalitetniji sportski napredak.

Lukavec će u ovu suradnju uložiti sve svoje resurse, dok će Gorica u cijelu priču unijeti svoju pomoć i iskustvo upravljanja klupskim i sportskim aktivnostima, stručnom radu i zajedničkoj organizaciji sportskih događanja i razvoju svih sportskih segmenata, kao i stručnu pomoć i edukaciju u daljnjem razvoju.

"Ova suradnja prvenstveno je dobra za nas, za NK Lukavec, a vjerujemo da će biti i jako dobra, odnosno odlična. Kako je Neil Armstrong sletio na mjesec i rekao da je ovo mali korak za čovjeka, a velik za čovječanstvo, tako ću i ja reći da je ovo možda mali korak za HNK Goricu, ali velik za NK Lukavec. A jednoga dana možda bude velik i za Goricu," istaknuo je na potpisivanju Guteša.

Ugovor je potpisan do kraja lipnja 2023. godine.

"Nama u HNK Gorica je jedan od strateških ciljeva da pomažemo u razvoju svih lokalnih nogometnih sredina i u budućnosti se želimo još aktivnije uključivati u svim klubovima koji procijene da će ta suradnja pomoći u njihovom razvoju. Lukavec je od ove godine trećeligaš i u svim segmentima je izrastao u ozbiljan klub, a posebno tu mislim na organizacijsku strukturu i ljude koji ga vode. Gorici je jako važno da djeca iz cijele regije kroz svoje lokalne klubove prepoznaju da im je sljedeća stepenica napretka baš HNK Gorica, a ovom suradnjom ćemo raditi na tom segmentu. Jedino na taj način, i obostranom suradnjom i aktivnim sudjelovanjem, možemo jačati obje sredine," nadovezao se Črnko, koji je i predjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, dopredsjednik Hravtskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora HNS-a.

Pod vodstvom Gorana Guteše Lukavec je u posljednjih nekoliko godina napravio strahovit napredak, kako u organizacijskom tako i u sportskom segmentu.

"Već neko vrijeme smo u razgovorima i dogovorima, što je i nama potvrda se isplatio naš dugogodišnji rad i trud za dobro našeg voljenoga kluba, da se isplatila sva utrošena energija, novac, kontakti..."

"Zbog svega toga ovo je važan dan za NK Lukavec. Ideja je da nakon ovog potpisa ugovora do zime do kraja definiramo sve smjernice buduće suradnje, odnosno 'akcijski plan' za budućnost. U svakom slučaju, hvala HNK Gorica i predsjedniku Črnku što je prepoznao sve što mi svakodnevno radimo, od igrača, trenera, navijača i svih ostalih, uvjeren sam da je ovo početak jedne lijepe priče!"

Plan je tako do kraja godine utvrditi detaljne ciljeve razvoja svih selekcija Lukavca, ali će se utvrditi plan i program rada seniorske momčadi Lukavca.

Cilj je zajednički djelovati i nastupati na aktivnostima i projektima za promidžbu sporta Velike Gorice i Zagrebačke županije, ali si i međusobno pomagati u organizaciji natjecanja ili drugih aktivnosti međusobnim ustupanjem infrastrukture, isključivo uz zajedničke dogovore.

Sigurno je kako će prioritet i jedne i druge strane biti razvoj mlađih uzrasnih kategorija, vodeći brigu o zajedničkim potrebama, napretku igrača i postizanju još boljih rezultata, ali i provođenje zajedničkih projekata i drugih aktivnosti u sklopu HNS-a ili Uefe.

(Foto: HNK Gorica)