°C 12

Šesti uzastopni poraz: Ostajemo s našim problemima i našom mukom

18.02.2024.

Damir Žbulj

Malo toga što je trener Jeličić pričao u najavi gostovanja u Osijeku vidjeli smo na travnjaku Opus Arene. Gorica je većinu dvoboja bila u podređenom položaju, a iako u prvom poluvremenu nije bilo golova, Bijelo-plavi su na kraju zasluženo slavili s uvjerljivih 3:0...

Strateg Gorice iznenadio je početnim sastavom, Pršir mu je ostao na klupi, baš kao i Matavž, a u prvih 11 krenuli su i Kapulica i novopridošli Rukavina i Ilečić, što je valjda trebalo dovesti mladenačku poletnost i svježinu u redove turopoljskog prvoligaša.

Međutim, nije donijelo dovoljno žestine i Gorica je u prvom dijelu ostala bez prave akcije, ali i bez čvrstine u duelima pa je jedina prava prilika bila ona Mitrovića, ali poslije pogreške Duartea, koji mu je praktički predao loptu u opasnoj zoni, a dobar udarac je Malenica vršcima prstiju izbacio u korner.

Osijek je bio puno opasniji, u otvaranju dvoboja Krizmanić je u posljednji trenutak reagirao ispred Miereza, koji je u u 33. minuti uzdrmao vratnicu. Nekoliko minuta ranije Maloča je gotovo poslao loptu iza leđa Banića i to je bila najava onog što će se događati u nastavku.

Već na samom startu drugog dijela domaći su došli do prednosti nakon izuzetno neobične akcije i rijetko viđenog 'glavometa' u 16-ercu Gorice. Čak pet puta su igrači Osijeka igrali glavom, od Bralića, Pušića, Miereza i Nejašmića, i dodavali se u goričkom kaznenom prostoru, prije nego je Mierez matirao Banića, naravno - glavom.

Utakmicu je prelomio atraktivan gol Pušića nekih pola sata prije kraja, koji je ponovno potvrdio da Gorica nema nikakav autoritet u sudačkoj organizaciji. Sve je krenulo od evidentnog prekršaja na Mrzljaku na sredini terena, kojeg je sudac Jović vidio i nije reagirao, nakon toga je Nejašmić 'rukom uz tijelo' odnio loptu ispred Štigleca, vratio povratno na rub kaznenog prostora, gdje je Pušić majstorski poentirao, pod gredu.

Reagirao je odmah i Jeličić, ubacio je Pršira, Lazarova i Matavža, ali nije se trebalo dugo čekati na novi gol Osijeka. Ubacio je iz kuta Pušić, obrana Gorice je zaspala, dok je Slovak Almasi, koji je na poluvremenu ušao umjesto Lovrića, na petercu neometano pogodio pored ponovno nemoćnog Banića.

Ušao je nakon toga i Blummel, koji se odmah našao u prilici za gol, ali nije najbolje pucao. Još je u finišu dobar slobodnjak izveo Mitrović, ali Malenica je ukrotio i taj udarac i Gorica je ostala i bez pogotka treću utakmicu u nizu, dok je ovo šesti izgubljeni dvoboj zaredom za Jeličića i njegove nogometaše.

"Čestitke Osijeku. Dojma sam da smo im dosta olakšali, pogotovo ulaskom u drugo poluvrijeme i reakcijama kod prvog gola. Naš niz se nastavlja, produbila se ta kriza, dok će Osijeku ovo biti jedan 'vjetar u leđa', da se vrate u kolosijek i da se stabiliziraju. Mi ostajemo s našim problemima i našom mukom, da se što prije probamo vratiti u nekakvu 'normalu'," istaknuo je strateg Gorice, koji do iduće nedjelje i domaćeg dvoboja sa Slaven Belupom mora pronaći rješenje za izlazak iz ove krize:

"Ideje konstantno postoje, radimo sve moguće da se 'iščupamo'. Ne mogu reći da je reakcija bila loša, dapače. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, da smo pružili dobar otpor, isprovocirali smo dovoljan broj situacija u kojima smo ih mogli kazniti i usmjeriti utakmicu u jednom drugom smjeru i staviti njih u neku dodatnu nervozu. Nažalost, ispalo je suprotno. Oni su bolje reagirali u drugom dijelu, naše slabe reakcije se ponavljaju, koliko god se skreće pažnja igračima na to. Ulazimo u tu fazu 'zamrzavanja', što na izravno košta bodova," potužio se Jeličić pa se osvrnuo na pomalo bizaran prvi gol, kod kojeg su igrači Osijeka čak pet puta igrali glavom u goričkom 16-ercu, prije nego je Mierez glavom zakucao loptu pored nemoćnog Banića:

"Pet dodavanja glavom kod prvog gola je bilo bez pritiska naših igrača, a devet ih je bilo u kaznenom prostoru. Tu je stvar rekacije, te budnosti i koliko god da smo to naglašavali, opet smo na taj način primili gol..."

"Nije kod prvog gola presudila njihova taktika, nego naša loša reakcija. Nakon drugog gola normalno da je Osijek 'dobio krila', a mi smo, nažalost, opet potonuli i možda smo na kraju i dobro prošli," iskreno je poručio Jeličić.

U idućem kolu na Gradski stadion dolazi Slaven Belupo.