°C 9

Lukavec obranio trofej

03.06.2022.

Damir Žbulj

Nogometaši Lukavca obranili su naslov pobjednika Kupa Grada Velike Gorice! U finalnoj utakmici, odigranoj na domaćem travnjaku, ekipa pod vodstvom Slavena Batovanje bila je uvjerljiva protiv Jelačića iz Vukovine.

Naš turopoljski trećeligaš potvrdio je svoju kvalitetu protiv momčadi koja se natječe u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, a junaci slavlja bili su dvostruki strijelac Luka Sedlaček i Karlo Althaller.

Upravo je Althaller u 19. minuti spretno probio gostujuću obranu, dok je Sedlaček u finišu prvog dijela i početkom nastavka s dva komada odlučio pobjednika.

Filip Harambašić je tek u samoj završnici postavio na konačnih 3:1.



U početnoj postavi Lukavca bili su vratar Nino Martin Luter, koji je bio kapetan u ovom dvoboju, pa Bruno Bilić, Ilija Radulović, Roko Ivezić, Karlo Althaller, Hrvoje Humeljak, Luka Sedlaček, Albert Valentinčić, Marijan Grdenić, Danijel Kahlina i Ivan Krpečanec. Na početku drugog poluvremena ušao je Roko Krpan, priliku su u finalu dobili i Luka Borković, Luke Nathan Bogadi, Mirko Bosančić i Jurica Mihalinčić te čuvar mreže Stjepan Sučić, kojem je ovo bila posljednja utakmica!

Petar Gudelj odgledao je ovu završnu pobjedu s klupe za rezerve...

Lukavec je tako na najbolji mogući način zaključio jednu od svojih najboljih sezona u povijesti.

U trećeligaškom društvu pokazali su Lukavčani kako se ravnopravno mogu nositi s konkurencijom, a u velikogoričkom Kupu trofej je ostao u njihovim vitrinama.

Igrači i stručni stožer idu na zasluženi odmor, a Uprava predvođena ambicioznim i vrhunskim predsjednikom Goranom Gutešom kreće u pripremu za iduću sezonu.

U prvih 11 trenera Stefana Rajića bili su Davor Sakač, Marko Rovišan, Ivan Landeka, Petar Krasnić, Saša Sabljak, Matija Sokić, Josip Mihanović, Miron Memić, Josip Miletić, Mateo Nikić i Antoni Prizmić. U nastavku su zaigrali strijelac Filip Harambašić, Ivan Smok, Domagoj Koprivčić, Patrik Jurić, Jakov Karaula, Antonio Nikić i Mateo Maslač.