°C 20

Lovro Pavčec osigurao europsku broncu: Nije to sve od mene!

26.04.2023.

Damir Žbulj

Fantastične vijesti stigle su iz dalekog armenskog Erevana, gdje je naš Lovor Pavčec četvrtfinalnom pobjedom nad Rumunjem Stefanom Moiseom, osigurao medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore!

Još ne znamo kakvog će biti sjaja, ali Lovro je već sada napravio veliku stvar, na ponos naše boksačke reprezentacije, ali i cijele Hrvatske!

Bio je to izuzetno težak, iscrpljujući i dramatičan okršaj, a slavio je podijeljenom odlukom sudaca.

"Presudilo je brojanje Rumunju u trećoj rundi, nakon što je sijevnuo ubojiti Lovrin polukroše-aperkat iz klinča kojim je uzdrmao Moisea. Rumunj je otpočetka nametnuo prljavi stil borbe, zalijetao se spuštene glave prema Pavčecu i onda okretao leđa. Ili pak hvatao našeg boksača u stisak i branio se na sve načine od razornih Lovrinih bombi," javili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

Rumunjski boksač imao je Armeniji glasnu podršku za svojih navijača, za svoj stil nije dobio opomenu, iako je zaslužio barem jednu u prve dvije runde.

"Nekoliko energičnih prilazaka i kombinacija po Pavčecovom gardu suci su bodovali u njegovu korist. U drugoj rundi Lovro je prisilio Moisea na uzmak koji je sve češće tražio izlaz na sve načine, okretanjem leđa ili držanjem, spuštanjem glave, bacanjem gume i u odlučujuću treću rundu ušli su potpuno bodovno poravnati," pojasnili su iz HBS-a.

U trećoj rundi je napokon 'sjeo' pravi Lovrin udarac, koji je i presudio ovaj meč.

"Nisam 100 posto zadovoljan s ovim mečom. Mislim da mogu puno bolje! Iskusniji sam borac. Zadovoljan sam trećom europskom medaljom, ali nije to sve od mene. Idemo dalje! Ako Bog da, idemo u finale," jasno je poručio Lovro nakon iscrpljujuće borbe.

Pavčec već u svojim vitrinama ima srebro s kadetskog Europskog prvenstva i juniorsku broncu, a nedavno je zakoračio u profesionalne vode, iako još nema niti 18 godina.

Naša velika hrvatska boksačka nada iz Velike Mlake će se za mjesto u finalu boriti protiv domaćeg boksača, opasnog nokautera Alberta Harutyunyana. Armenac je u četvrtfinalu u prvoj rundi nokautirao predstavnika Moldavije.

"Isplatilo se cijeli dan čekati Pavčecov meč. Uspjeli smo osvojiti medalju! Iznad svih, Hrvatska," poručio je kratko i jasno izbornik reprezentacije Yousuf Hasan, inače i Pavčecov trener u njegovom klubu BK Nokaut.