°C 15

Sjajna Noć profi boksa: Njegač, Bačurin i braća Pavčec slavili u Bakariću

18.10.2023.

Damir Žbulj

Sjajnu boksačku večer u goričkoj srednjoškolskoj dvorani su nam jednom priuštili 'domaći dečki', Ivan Njegač, Ivica Bačurin i braća Pavčec, Lovro i Petar, koji su svi redom dobili svoje suparnike, uz dobre boksačke partije...

Najdominantniji je bio naš superteškaš Lovor Pavčec, koji još nema niti 18 godina! Lovro je atraktivno nokautirao Srbina Nikolu Kneževića te je tako stigao do svoje treće profesionalne pobjede.

Uz njega je u kutu bio i njegov trener iz BK Nokaut Yousef Hasan, koji je i trener Filipa Hrgovića i već sada možemo reći kako je pred Lovrom sjajna boksačka karijera i ako nastaviti ovako marljivo raditi i trenirati, od njega bismo mogli u budućnosti vidjeti velike stvari!

Još jednu pobjedu nokautom upisao je i Ivica Bačurin, koji je prekidom svladao Igora Kantara i tako stigao do svoje 36. profesionalne pobjede u svom 51. nastupu, što je i dalje rekord za nekog hrvatskog boksača!

Odličan je bio i tek nešto malo stariji brat Pavčec, Petar, koji je također bio uvjerljiv protiv svog protivnika Stefana Marića.

Borba večeri bila je ona između Ivana Njegača i Attile Csereklyeija. Mađar se pokazao kao 'tvrd orah', nekako je ostao na nogama svih šest rundi, ali je u konačnici Njegač uvjerljivo i dominantno stigao do svoje 17. profesionalne pobjede.

Njegač je bio i organizator ove lijepe sportske manifestacije u našem gradu, na kraju je zahvalio sponzorima, prijateljima, svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno svojoj obitelji i supruzi te svim navijačima i gledateljima koji su došli u dvoranu i podržali ovaj event!

Bilo je još sjajnih mečeva, posebno želimo istaknuti i uvjerljivo slavlje zagrebačkog boksača Bruna Knježevića, dok je 'Slovenac' Djelon Januzaj upisao je svoju prvu profesionalnu pobjedu u debitantskom nastupu, uz glasnu podršku svojih navijača...

Ukupno je u popularnom Bakariću na programu bilo deset mečeva, a publika je uživala u višesatnom programu.

Među gledateljima je bio i hrvatski boksački šampion Alen Babić, prvak svijeta u 'bare knuckle' boksu Marko Martinjak, bivši boksač i poznati kriminalist Dubravko Klarić, ali i brojni drugi ljubitelji ove plemenite vještine.

Nadamo se uskoro i novom borilačkom spektaklu.