°C 8

Lovro Pavčec izborio europsko finale: Idemo sada po to zlato!

02.05.2023.

Damir Žbulj

Za fantastične vijesti iz dalekog armenskog Erevana pobrinuo se naš boksački reprezentativac Lovro Pavčec, koji je izborio nastup u finalu Europskog prvenstva za mlađe seniore u elitnoj kategoriji iznad 92 kilograma.

Kapetan hrvatske reprezentacije i superteškaš iz Velike Mlake je u polufinalu eliminirao domaćeg favorita, armenskog nokautera Alberta Harutyunyana!

Lovro je slavio podijeljenom odlukom sudaca (4:1), ali je do pobjede stigao nevjerojatnim preokretom...

"Pavčec je čudesno okrenuo tijek borbe i pobijedio u dramatičnom, 'rockyjevskom' meču, kojeg je mogao presuditi svaki udarac, obojica su tražili trenutak za razorni nokaut i s obje strane nemilice su sijevali 'projektili' i padale 'bombe'," pojasnili su iz Hrvatskog boksačkog saveza!

"Armenac je silovito napao u prvoj rundi i pritiskao Lovru prema konopcima, razmahao se krošeima i aperkatima tražeći brzi nokaut, a Pavčec je čekao priliku za kontru i bolje se kretao od snažnog, nižeg Armenca. Suci su prvu rundu presudili 4:1 za domaćeg aduta kojeg je nosila i glasna podrška publike..."

"Pavčec je odlučno krenuo u drugoj rundi, Armenac se morao povlačiti, a naš bombarder nemilice mu je spuštao serije u glavu i tijelo i drugu rundu dobio sa 4:1. Bili su praktički bodovno poravnati i odluka je morala pasti u završne tri minute..."

Lovro je još energičnije napao suparnika u trećoj, odlučujućoj rundi, uz glasnu potporu ostalih naših reprezentativaca na tribini!

"Armenac više nije mogao pratiti njegov tempo, sve češće je tražio predah spuštanjem glave i držanjem, a naš prvak nije popuštao i do kraja je plasirao sve ubojitije udarce."

Uspio je Harutyunyan izdržati meč do kraja, a Lovro je treću rundu dobio jednoglasno 5:0 i tako zasluženo trijumfirao za plasman u finale i borbu za zlatnu medalju!

Za titulu europskog prvaka mlađi brat Pavčec će se boriti protiv ruskog superteškaša Islamova, koji je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao predstavnika Njemačke.

"Sretan sam što sam u finalu prvenstva Europe! Bio je to vrlo zahtjevan meč protiv domaćeg boksača, publika je bila na njegovoj strani, ali hvala Bogu, izborili smo finale i idemo sada po zlato," prvi su dojmovi 17-godišnje velike goričke, ali i hrvatske boksačke nade!

Sve čestitke Lovri i izborniku Yousefu Hasanu, njegovom treneru u BK Nokautu, kao i treneru Mladenu Šteki, koji je bio u kutu.

"Lovro se pridružio Marieli i Hrvatska ima velika dva finala! Bio je težak meč, domaćeg boksača je nosila publika, imao je respekt kod sudaca, ali taktika je bila da ga se izmori u prvoj rundi, a da onda Lovro 'navali' na njega i da ide po prekid. Moglo je biti i tako, ali nema veze, izborili smo finale, okrenuli smo dva meča i idemo dalje po zlato! Iznad svih, Hrvatska," ponosno je poručio trener i izbornik Hasan.  

Hrvatska ima dvoje finalista Europskog prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji - Mariela Šteko i Lovro bore se za europski tron najboljih mlađih seniora!