°C 8

Lovro Pavčec brani boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Armeniji

18.04.2023.

Damir Žbulj

Nakon Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore u Čakovcu, turnira Greatest Open u Lazarevcu i zajedničkih priprema u Zagrebu, izbornik mlađih seniora Yousef Hasan izabrao je hrvatske reprezentativce za Europsko prvenstvo mlađih seniora u armenskom Erevanu, koje je na rasporedu od 23. travnja do 4. svibnja.

Među njima je i Lovro Pavčec, velika hrvatska boksačka nada iz Velike Mlake!

Pavčec će nastupiti u superteškoj kategoriji iznad 92 kilograma, a u reprezentaciji su još i Leon Maloić (-63,5 kg), Luka Bukvić (-67 kg), Luka Tolj (-75 kg), Luigi Šalov (-80 kg) i Anthony Mirković (-86 kg).

Na popisu je šest boksača, državnih prvaka koji su nastupili i na uglednom međunarodnom Greatest Openu u Lazarevcu i u konkurenciji više od 100 boraca iz desetak država osvojili šest odličja, od čega tri zlata, srebro i dvije bronce. Svi boksači praćeni su od mlađih dobnih skupina, a Lovro je već osvajao medalje na kadetskim i juniorskim europskim prvenstvima.

“Izabrali smo za Europsko prvenstvo najbolje mlađe seniore koje imamo i za koje smo sigurni da se mogu ravnopravno nositi s najjačom europskom konkurencijom, te konkurirati za postolja. Želimo se vratiti barem s jednom medaljom, a možda i s više osvojenih odličja,” poručio je izbornik Yousef Hasan, koji je Pavčecu trener i u njegovom klubu BK Nokaut.

Na Europskom prvenstvu Hrvatsku će predstavljati i Mariela Šteko (BK Petar Zrinski), aktualna juniorska prvakinja Europe u kategoriji do 63 kg, najbolja boksačica nedavnog Prvenstva Hrvatske za žene u mlađim dobnim skupinama u Čakovcu, koja je ove godine kao ulazna mlađa seniorka redom osvojila jake međunarodne turnire u Danskoj, Švedskoj, Somboru i Banja Luci.

Želimo Lovri i ostalim našim reprezentativcima rođenim 2006. i 2007. godine puno uspjeha, pogotovo što je Međunarodni boksački savez IBA potvrdio kako će Hrvatska iduće godine biti domaćin i Svjetskom i Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke.

Bit će to prvo Svjetsko prvenstvo u boksu uopće održano u našoj domovini!

Europska boksačka federacija EUBC i Međunarodni boksački savez IBA dodjelom domaćinstava Hrvatskoj u istoj godini Europskog i Svjetskog prvenstva iskazali su HBS-u i hrvatskom sportu izuzetnu čast i potvrdili veliko poštovanje i ugled koji Hrvatski boksački savez na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom uživa u Europi i svijetu.

HBS je 2021. godine od EUBC-a dobio i priznanje za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj boksa.

Najveći doprinos tome daju brojni nastupi hrvatskih boksačica i boksačica u Europi i svijetu na kojima ponosno predstavljaju svoju domovinu u najljepšem svjetlu, uz brojne uspjehe na najvećim prvenstvima. Podsjetimo da su hrvatski boksačice i boksači lani osvojili rekordnih 12 velikih europskih i svjetskih medalja u svim dobnim kategorijama!