°C 23

XIV. izložba fotografija Zaprešićkog špigla

07.02.2019.

Redakcija

U Domu zdravlja otvorena je godišnja izložba Zaprešićkog špigla "Objektiv-no" na kojoj svoje fotografije izlaže deset fotografa, uglavnom iz Zaprešića i okolice, okupljenih u Fotoklubu ‘Klik’.

Riječ je o 14. godišnjoj izložbi koju priređuje Zaprešićki špigl, kultni gradski časopis s dvadeset godina dugom tradicijom, ovoga puta na izloženim fotografijama možete vidjeti trenutke, ljude i detalje koji često promaknu običnom oku.

No, urednica Zaprešićkog špigla Višnja Goljački smatra kako je ipak fotografija više od svjedočanstva trenutka zaustavljenog u vremenu.

-Ona je, ako je dobra, odraz dobra, odraz ljepote, pa i ako je motiv ružnoća. Svaki takav uhvaćeni trenutak osvaja prostor ljudskosti i pečati ga, bilježi trag u beskraju- kazala je Višnja Goljački.

Fotografije Zdravka Austa, Ranke Božović Masnjak, Branka Bručić, Jasminke Čavarušić, Helene Gjurčević, Danijela Hribara, Borisa Krizmanića, Jurice Prgina, Roka Prgina i Miroslava Šoštarića možete pogledati sve do listopada.

Najveća vrijednost ove izložbe je da će svima koji se zateknu u ovoj, kako kažu, najposjećenijoj gradskoj galeriji, skratiti, ali i uljepšati boravak u Domu zdravlja.

(Foto: Grad Zaprešić)