°C 30

I zaprešićki kuglači bili su dio hrvatske reprezentacije koja je osvojila svjetsku broncu

30.05.2023.

Damir Žbulj

Na X. Svjetskom ekipnom prvenstvu za žene i muškarce u kuglanju hrvatske su reprezentativke osvojile zlato, a reprezentativci broncu.

Na prvenstvu održanom u Varaždinu za seniorke i seniore boje naše reprezentacije branila su i četiri igrača Kuglačkog kluba Zaprešić i to Luka Bolanča, Branko Manev, Alen Kujundžić i Matija Mance.

Luka Bolanča ujedno je bio i kapetan ove sjajne ekipe!

"Varaždin je od 17. do 28. svibnja 2023. bio domaćin X. ekipnog Svjetskog prvenstva. Ženska kuglačka reprezentacija u sastavu: Bacan - Schneider Ana, Bogdanović Venesa, Gal Valentina, Imširović Amela Nicol, Juričić Matea, Pavlic Milana, Pejak Sara, Polanšćak Paula, Ravnić Nataša i Sedlar Klara, osvojila je zlatu medalju dok su muškarci u sastavu: Bakran Borna, Bolanča Luka, Kujundžic Alen, Mance Matija, Manev Branko, Marinović Hrvoje, Muše Nikola, Požega Luka, Totić Ivan i Vlakevski Bojan obranili brončanu medalju sa prošlog SP.

Obje reprezentacije su grupnu fazu odradile bez poraza. Žene su bile bolje od: Italije, BiH i rumunjske sa identičnim rezultatom 7:1. U ¼ finalu savladana je reprezentacija Češke sa 6:2, a u polufinalu pobijeđena je reprezentacija Njemačke koja je bila glavni favorit za zlato. Rezultat je bio 5:3. U finalu je bila savladana i ekipa Austrije sa uvjerljivih 7:1. Čestitke djevojkama na sjajno odigranom SP.

Muškarci, za koje su nastupila i 4 naša igrača, osvojili su brončanu medalju. U grupnoj fazi savladane su reprezentacije  Francuske, Rumunjske i Poljska sa po 7:1. U ¼ finalu :1. U ½ finalu se pitanje pobjednika odlučivalo u posljednjem setu. U tom ratu živaca s(p)retnija je bila ekipa Austrije i tako otišla u finale gdje su napravili veliko iznenađenje SP pobijedivši favoriziranu reprezentaciju Njemačke rezultatom 6:2.

U uvertiri seniorskog SP odigrano je i SP za U-18. Za reprezentaciju Hrvatske, koja je zauzela 7. mjesto, nastupio je naš Marin Zekić. U disciplini sprint Marin je natjecanje završio u drugom krugu kada je od njega bio bolji estonac Austa Jonathan," javili su iz Kuglačkog kluba Zaprešić