°C 27

Zaprešić Open na jezeru Zajarki: Počinje PH u rukometu na pijesku, bit će i drugih sportova i puno zabave

10.05.2023.

Damir Žbulj

Zaprešić Open otvorit će novu sezonu Prvenstva Hrvatske. Od petka 12. svibnja do nedjelje 14. svibnja 2023. godine pjeskaški tereni jezera Zajarki ugostit će najbolje pjeskaše i pjeskašice Hrvatske. To je prvi od četiri turnira ovogodišnjeg prvenstva, a nakon Zaprešića slijedi Novalja Open (19. – 21.5), Nin Open (2. – 4.6.) i Zagreb Open (29. – 30.7.). Zaprešić će ugostiti pet u ekipa ženskoj i sedam u muškoj konkurenciji.

Prošlogodišnje izdanje Zaprešić Open-a osvojile su muška i ženska ekipa BHC Zagreb, a na ovogodišnjem turniru nastupit će BHC Harena, Pijesak SVN, Chemo-Profili Zagreb, BHC Zagreb i BHC Dubrava u ženskoj te BHC Harena, Chemo-Profili Zagreb, BHC Zagreb, BHC Sesvete SkyGym, CRO YAC 06, BHC Dubrava i White Boys u muškoj konkurenciji.

Turnir u rukometu na pijesku igrat će se u petak od 18:00 sati do 22:00, u subota od 11:30 – 21:30 te u nedjelju od 09:00 – 17:00 sati.

Turnir u Zaprešiću najavio je juniorski reprezentativac koji je prošlo ljeto osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu – Gabriel Botić. “Ove godine kao i svake očekujem dobru atmosferu i atraktivne poteze. Naravno uz sve to, nadam se da će i moja ekipa ostvariti što boji rezultat. Svakako će biti zanimljivih utakmica protiv već tradicionalnih rivala, a nadam se i što većem broju ekipa na turniru’’, prokomentirao je Botić koji nastupa za ekipu BHC Dubrave.

”Veselim se početku Prvenstva Hrvatske, a turnir u Zaprešiću nam je dobra prilika da se dodatno uigramo za ebt Finals. Na turniru očekujem puno zabave i dobrih utakmica, a u konačnici da obranimo prvo mjesto koje smo osvojile prošle godine”, izjavila je Bruna Budan, članica ekipe BHC Zagreb koja je na prošlom izdanju osvojila prvo mjesto.

Uz pjeskaški spektakl, na jezeru Zajraki očekuju nas i ostale sportske aktivnosti koje će uključivati odbojku na pijesku, stolni tenis, atletske utrke za djecu, košarku, ali i zabavni program uz grupu Cubismo i BlaBla Band.