°C 2

U Pisarovini festival pčelarstva i županijska izložba meda

10.10.2018.

Maja Peranić

9. Festival pčelarstva i 16. izložba meda Zagrebačke županije uz Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te izložbu gljiva održat će se ove subote, 13. listopada, u Pisarovini.

Mjesto ovih brojnih događanja kojima je ovog vikenda domaćin Pisarovina bit će Trg Stjepana Radića, a u slučaju kiše program će se održati u sportskoj dvorani.

Na kušanje pčelinjih proizvoda poziva vas Udruga pčelara "Kupska dolina" koja će se osim na Festivalu pčelarstva predstaviti i na Danima kruha uz OŠ „Vladimir Nazor“, dječji vrtić „Potočić“, Udrugu umirovljenika općine Pisarovina, te različite OPG-ove koji će izložiti bogatstvo plodova zemlje pisarovinskog zavičaja, krušne proizvode i kolače.

Za Izložbu gljiva primjerke treba donijeti od 9 do 10 sati na Trg S. Radića ili u sportsku dvoranu ovisno o vremenskim uvjetima. Gljive će determinirati prof. Ljubinko Đurić, stručni suradnik u Hrv. mikološkom društvu Zagreb.

Sve počinje u 10 sati obilaskom i razgledavanjem štandova s medom, kruhom, gljivama i domaćim proizvodima uz degustaciju, a u 11 sati bit će otvorenje festivala, kratki program učenika OŠ "Vladimir Nazor", dodjela diploma pčelarima i proglašenje šampiona.