°C 25

Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna

07.04.2021.

Maja Peranić

U Općini Pisarovina predstavljen je projekt „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Pisarovina“ čiji cilj je razvoj poduzetništva i povećanje broja investitora. Projekt je vrijedan više od 16 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava preko 9,5 milijuna kuna.

-Preostali iznos od 6,5 milijuna kuna realizirat ćemo sredstvima Općine Pisarovina. Općinsko vijeće već je donijelo Odluku o kreditnom zaduženju preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 2 milijuna kuna, a podnesen je i zahtjev prema Zagrebačkoj županiji za subvencioniranje izgradnje komunalne infrastrukture u iznosu od 1 milijun kuna– rekao je načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić.Cilj ovog projekta je ulaganje u razvoj i kvalitetu prometne infrastrukture, javne rasvjete te zelenu infrastrukturu Poduzetničke zone Pisarovina kako bi se intenzivirala aktivacija Poduzetničke zone te povećao broj investitora. Provođenjem projektnih aktivnosti poboljšat će se dostupnost infrastrukture Poduzetničke zone Pisarovina te će ona postati privlačnija potencijalnim investitorima. Ciljna skupina ovog projekta su poduzetnici/investitori s područja Zagrebačke županije, grada Zagreba i šire.-Za Zagrebačku županiju su prije dvadesetak godina govorili da je predgrađe Zagreba. Danas je to jedna od gospodarski najuspješnijih Županija u RH u kojoj se proizvode dijelovi za Mercedes u Pisarovini, Rimčev automobil i baterije u Svetoj Nedelji, a uskoro dijelovi za avione u Jakovlju– rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te dodao kako je Zagrebačka županija do sada u razvoj svojih poduzetničkih zona uložila preko 50 milijuna kuna, a samo u općini Pisarovina 6,2 milijuna kuna.Ukupna vrijednost investicije je 16.766.140,00 kn, a za provođenje projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 9.578.019,22 kn. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“, Investicijski prioritet 3a „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“ Specifični cilj 3a2 „Omogućavanje povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća“ OPKK-a, financiranog sredstvima EFRR-a. Razdoblje trajanja projekta je od srpnja 2019. godine do srpnja 2021. godine.

Galerija slika

Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna Općina Pisarovina: Za projekt razvoja poduzetničke zone uloženo 16 milijuna kuna