°C 26

Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice

23.05.2018.

Maja Ivčić

Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog Perunfesta-festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja u Lukavcu nadomak Velike Gorice i ove će se godine moći zaviriti u mistični svijet vila, vještica, šumskih bića i legendi.

Festival koji je prošle godine po prvi puta održan u Velikoj Gorici moći ćete posjetiti u subotu, 26. svibnja, te u nedjelju, 27. svibnja u terminu od 16 do 23 sata, a i ovog vas puta očekuje pregršt, malo je reći, zanimljivih stvari.

- Za posjetitelje, ponajviše za najmlađe, su organizirane brojne radionice, pričanje priča unutar i izvan utvrde, likovne izložbe od kojih izdvajamo „Sjene sjeverozapadnog vjetra“ – izložbu scenografija i ilustracija Zdenka Bašića te „Nordijsku mitologiju“ – izložbu i prezentaciju ilustracija Milivoja Ćerana. Na konjskom otoku KUD Mičevec predstavit će vojne vještine pradavnih vremena, moći ćete se okušati u pucanju iz topa i po prvi puta organizirana je interaktivna dječja igra „Osvajanja dvorca od slame“. Tu su još predavanja, lakrdrijaški program, hodanje po užetu, akrobatsko-vatreni show, natjecanje u Cosplayu i drugo - najavljuju iz Muzeja Turopolja koji je organizator Perunfesta.

Coprnjačka kuhinja za ovogodišnji festival obogatila je svoju ponudu pa tako po novome kuhaju pučane i malu djecu dok Ministarstvo magije između ostalog za vas priprema Radionicu čudesnih zvijeri te Trening metloboja. Svečano otvaranje festivala i paljenje Perunove luči je u 22 sata u subotu, nakon čega slijedi koncert VIS-a Jane. Za kraj subotnjeg programa organizatori su pripremili poslasticu – projekciju dokumentarno-igranog filma „Sudbina“ iz serijala Sjeverozapadni vjetar Zdenka Bašića. Zatvaranje festivala započinje u nedjelju u 21 sat paljenjem slamnate skulpture Suđenica, a završava koncertom Cinkuša.

Naći će se na Perunfestu za svakoga ponešto, od onih najmlađih pa sve do najstarijih, a jedna stvar je sasvim sigurna, a to je da vam neće biti dosadno, pa stoga klince pod ruku i za vikend dođite u Lukavec i postanite dio mističnog svijeta!

Kako je to sve izgledalo prošle godine možete pogledati u bogatoj fotogaleriji i videu:

 

 

(foto/video: Facebook Perunfest)

Galerija slika

Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice Perunfest: Zavirite u mistični svijet vila nadomak Velike Gorice