°C 22

Mistične vile vratile se u Lukavec

28.05.2018.

Vana Pocrnjić

PERUNFEST - Festival zaboravljenih priča i narodnih predaja u Lukavcu trajao je dva dana, 26. i 27. svibnja, a okupio je mnoge posjetioce među kojima su se najviše istaknuli klinci kojima je ovaj festival bio čarobno mjesto.

 

Od raznovrsnog programa kao što je izrada slamnate skulpture, likovne radionice, predstave za djecu, hodanje na štulama, radionica pisanja runama, radionica starih zaboravljenih igara, radionica čudesnih zvijeri. No od cijelog programa najviše pažnje privukle su radionice za izradu vještičih šešira i akobatske predstave u kojoj su djeca sudjelovala.

Posjetitelji su vidjeli izložbu kostima i strašila, vještice, vile, utvare ili izraditi slamnate skulpture Peruna, slavenskog boga gromovnika, vladara neba i oluje, svjetlosti i vatre te svijeta živih. Osim toga sudjelovali su i u Perunovoj vještičjoj školi.

Zabave nije nedostajalo, a i roditelji su oduševljeni ovim neobičnim festivalom.

-Došla sam s klincima, imaju 4 i 8 godina, njima je ovo jako zanimljivo i neobično, kao da su u nekoj bajci. Najmlađa djevojčica se malo svih i boji jer su tu razne vještice koje su uglavnom obučene u crno, s ogromnim šeširima i metlama. Sinu je sve "kul" i na svaku radionicu bi išao i sve gledao. Stvarno svaka čast na ovakvoj ideji, lijep festival za klince, a i nas roditelje. Ovo je dobro iskorištena nedjelja- rekla je majka Martina.

Stari grad još jednom je pružio Goričanima da zavire u mistični svijet i odlutaju od svakodnevnice u svijet akrobacija, vještica i slamnatih dvoraca.

 

Galerija slika

Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec Mistične vile vratile se u Lukavec