°C 16

Zaprešić bogatiji za nova dva sportska kluba

08.11.2018.

Redakcija

Osim što je iznjedrio neka od ponajboljih imena u ovom sportu, Taekwondo klub Zaprešić već dugi niz godina okuplja i u rad uključuje rekreativce, ali i osobe s posebnim potrebama.

Organizacijom raznih aktivnosti, poput crossfita, izleta, pješačenja na Sljeme, ljetnih i zimskih kampova na Mrežnici i u Zaprešiću, a koje nisu strogo vezane uz određeni sport, privukli su značajan broj zainteresiranih koji je u kontinuiranom porastu. Stoga su inicijativom TKD kluba osnovana dva nova – Parataekwondo klub Gigant i Klub sportske rekreacije 'Ban Jelačić'.

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja.

-Osnivanjem ovih dvaju klubova nastavljamo raditi sve što smo radili i dosad, ali sada će to biti u službenom obliku i većem obujmu, kako bismo se svakoj skupini mogli bolje i kvalitetnije posvetiti – rekao je jedan od inicijatora, tajnik zaprešićkog TKD kluba, Viktor Romančuk.

Nije nužno da bavljenje sportom bude natjecateljskog karaktera, kaže Romančuk, nego je važno kretati se i družiti, a za to je potrebna samo dobra volja. Ipak, kako se u klubu mnogo radilo s djecom i odraslima s posebnim potrebama, osnivanjem posebnog kluba bit će im omogućeno sudjelovanje na natjecanjima, što je za njih velik iskorak.

Za predsjednika kluba Gigant izabran je Slobodan Poturica, kluba Ban Jelačić Nikola Leskovar, obojica treneri TKD kluba Zaprešić, a namjera je obojice pridružiti se i Zajednici sportskih udruga grada Zaprešića.

(Izvor/Foto: Grad Zaprešić)