°C 20

Premijer i ministrica dali podršku sportašicama i sportašima u Velikoj Gorici

02.10.2023.

Damir Žbulj

Nije slučajno Velika Gorica izabrana kao mjesto gdje će se održati završetak Europskog tjedna sporta i gdje će se proslaviti i obilježiti Nacionalni dan sporta! Prekrasno je s prozora bilo vidjeti kracati Tuđmanac, gdje su se okupile gotovo sve naše sportske udruge, svi naši gorički klubovi, njihovi brojni članovi, prijatelji, roditelji...

Velika Gorica je kroz 'sportsko selo' postala hrvatsko sportsko središte, ali nije tako samo jedan dan, Velika Gorica je zaista grad sporta.

Europski tjedan sporta je manifestacija posvećena sportu i aktivnom životu, a Velika Gorica je zaista tu imala što za pokazati.

Od nogometa, košarke, odbojke i rukometa preko atletike i borilačkih sportova, poput juda, taekwondoa, karatea i hrvanja pa do tenisa, stolnog tenisa, badmintona, šahista, plesnih skupina, rekreativaca i parasportašica i parasportaša...

Domaćini su bili i naš gradonačelnik Ačkar i brojni ostali sportski i gradski dužnosnici, od predsjednika i tajnika Zajednice sportskih udruga, Kovačića i Blažinčića, a bilo je lijepo za vidjeti i našeg sugrađanina i proslavljenog olimpijca Damira Martina i ostale naše sjajne sportaše i trenere poput Josipa Sesara.

"Presretni smo s ovako velikim brojem mladih sportašica i sportaša dana, zahvalni smo Vladi RH na pomoći i kao Grad ćemo učiniti sve da se što više djece bavi sportom, ali i ostane u sportu. Mislim da je to najbolji i ključni odgovor na novonastalu situaciju i ovisnosti koje se javljaju u današnjem svijetu. "

"Radimo i na poboljšanju infrastrukture, gradimo još jednu dvoranu pored naše Gradske sportske dvorene. U sklopu Osnovne škole Kurilovec počet će se graditi još jedna sportska dvorana. nastavljamo s besplatnim liječničkim pregledima za apsolutno sve sportaše registrirane, kojih je preko sedam tisuća. Nastavljamo s plaćanjem režija za sve naše sportske objekte i po tome smo jedinstveni u Republici Hrvatskoj. Apsolutno svi klubovi imaju plaćene režije, a sjećam se dok sam ja bio sportski djelatnik prije 20-ak godina u svojoj rodnoj Lomnici najveći problem su bile režije. Legalizirali smo objekte, otvorili smo im ugostiteljske objekte i da taj prihod isto ide klubovima i ih tako potičemo da financijska konstrukcija ne bude upitnik. Sve to je jedan veliki poticaj i djeci i roditeljima da budu konstantni u sportu," poručio nam je u razgovoru gradonačelnik Ačkar.

"Poruka za kraj je neka nam se što više djece bavi sportom i cijelo društvo će nam biti bolje i zdravije," istaknuo je gradonačelnik.

"Zadovoljstvo mi je biti na ovoj prekrasnoj manifestaciji i ovo je sjajna prigoda da pokažete ono što je vaša svakodnevnica! U Zagrebačkoj županiji ima više od 20 tisuća registriranih sportaša! Ovaj je grad, jedan od najvećih gradova u Hrvatskoj, ali i ova Županija, izrazito je aktivna i vodi računa o tjelesnoj kulturi, vodi računa o onome što sport daje - vrijednostima u životu i kvaliteti življenja.  i veliko je zadovoljstvo vidjeti veliki broj klubova koji će danas sa svojim članovima demonstrirati ono što oni rade i na taj se način priključiti Europskom tjednu sporta", rekao je premijer Plenković.

Poruku je imala i ministrica turizma i sporta u Vladi RH Nikolina Brnjac: "Izrazito mi je drago da smo kroz ovih devet godina 250 tisuća građana uključili u Europski tjedan sporta. Budite aktivni, vježbajte, vježbati se može svugdje i u bilo koje godišnje doba, uključite se i dalje!"