°C 19

[VIDEO] Prvo superligaško slavlje stolnotenisača Velike Gorice, djevojke maksimalne

10.10.2023.

Damir Žbulj

Sjajno su stolnotenisači i stolnotenisačice HSTK Velika Gorica otvorili novu sezonu! Dečki su u prošlom kolu stigli i do svojih prvih bodova u Superligi, dok su djevojke na dva gostovanja upisale nove dvije pobjede te se sada s maksimalnim učinkom nalaze na vrhu ljestvice 1. HL Zapad!

Gorički stolnotenisači gostovali su na Zagrebačkom velesajmu kod STK Marathon, prošlosezonskog rivala u 1. HL Zapad, no, sada je ishod bio drugačiji...

"Prošlosezonska dva poraza od 'nesretnih' Marathonaca smo teško podnijeli, a ove sezone su se oni pojačali reprezentativcem i vrhunskim stolnoteniskim majstorom Rokom Tošićem. Svakako smo bili spremni da Roko pobijedi u svoja dva meča, ali su zato ostala tri otišla na našu stranu," istaknuo je lider HSTK Velika Gorica Marko Habijanec pa još malo pojasnio tijek ovog uzbudljivog dvoboja:

"U prvom meču je Roko pobijedio Martina Petrovića s 3:1, gdje se moglo osjetiti da bi upravo Martin mogao biti ključna figura ukupnog meča. Uz njegovu jako dobru igru Marathon je ipak poveo 1:0."

Habijanec je u drugom meču igrao bez greške te je bez izgubljenog seta svladao Alena Jalžabetića, a prvu pobjedu u dresu HSTK Velika Gorica upisao je i Lovro Zovko nadigravši Luku Matešu, također s 3:0.

Tošić je nakon toga još jednom pokazao svoju kvalitetu te je izuzetno uvjerljivo 'pomeo' Habijanca, no, tada za stol ponovno izlazi Martin Petrović, koji gubi prvi set, ali nakon toga igra sjajno i s 11:7, 11:6 i 12:10 dolazi do pobjede vrijedne prvih superligaških bodova za Veliku Goricu!

"Naravno, u našim redovima je zavladala velika radost nakon prve pobjede već u drugom kolu. Bravo, Gorica," pohvalio se Habijanec.

Goričani su u prvom kolu poraženi kod kuće od favoriziranog Varaždina, dok su u drugom gostovali i kod STK Zagreb, jedne od najboljih momčadi Superlige i jednog od glavnih kandidata za titulu, za koju između ostalog igraju Tomislav Kolarek, Borna Petek i Luka Zlatkov, te su uspjeli doći i do jedne pobjede. Martin Petrović je s 3-1 bio bolji od Gabriela Marjanovića te je pokazao kako će ove sezone biti važna karika u svim uspjesima goričkih stolnotenisača.

Djevojke su u prva tri dvoboja igrala na gostovanjima, a upisale su sve tri pobjede!

Kelly Van Zon, proslavljena nizozemska zlatna paraolimpijka, veliko je pojačanje za Veliku Goricu, sjajna je i dalje naša Mirjana Lučić, a svoj doprinos dala je i Željka Jakuš...

Nakon sigurnog slavlja kod zagrebačkog STK Merix na otvaranju sezone, uslijedili su okršaji u Crikvenici i Poreču kod Jadrana. U oba dvoboja igralo se svih sedam mečeva i u oba dvoboja s Goričanke na kraju uspjele doći do bodova. Kod Crikvenice su se za preokret pobrinule Van Zon i Lučić, dok je u Poreču ključnu pobjedu ostvarila upravo Željka Jakuš, također za veliki preokret.

Nastavak ove sjajne goričke sportske priče nas čeka nas 21. i 22. listopada, kad u naš grad stižu stolnotenisači osječkog Vodovoda i STK Požega.

Djevojke će 21. listopada igrati prvo protiv Jaske, a onda i protiv Samobora.