°C 15

Stolnoteniska Superliga vraća se u Veliku Goricu!

18.05.2023.

Damir Žbulj

Iduće sezone ponovno će se u Velikoj Gorici igrati najbolji hrvatski stolni tenis! Nakon desetak godina HSTK Velika Gorica će opet igrati Superligu, odnosno najviši rang domaćeg stolnoteniskog klupskog natjecanja!

Marko Habijanec predvodio je ekipu u borbi za naslov prvaka 1. HL Zapad, ali je na kraju ipak zagrebački STK Marathon osvojio titulu sa samo bodom prednosti na ljestvici. Otvorila se nakon toga prilika da se kroz kvalifikacije uđe među Superligaše, no, nakon odustajanja Dugog Sela pa onda i koprivničke Podravke i STK Mihovljan, ipak će Goričani na najbolji mogući način zaključiti ovu sjajnu sezonu.

U momčadi HSTK Velika Gorica, uz Habu, ove sezone su igrali i Martin Petrović, Karlo Javor i Ante Jakić, koji su u cijeloj sezoni upisali tek dva poraza te su praktički do same završnice 'držali u šaci' favorizirani Marathon...

Međutim, za nove izazove među Superligašima trebat će dovesti i neko pojačanje, ako se želi ostati u društvu najboljih, među klubovima kao što su dubrovački Libertas Marinkolor, STK Zagreb, Pula, varaždinski Starr, Požega, Split, Donat...

Stolni tenis ponovno je u uzletu u našem gradu, prvenstveno zahvaljujući velikom entuzijazmu Marka Habijanca, a sigurno smo kako će i ovaj uspjeh privući neke nove klince u našu Gradsku sportsku dvoranu.

Pingač je ponovno 'in' u Velikoj Gorici!

 

 

 

(Foto: Marko Habijanec)