°C 27

[VIDEO] Hrvatska 'hobotnica' iz Brckovljana: Spektakularna partija Kuzmanovića nije bila dovoljna protiv Francuza

18.01.2024.

Damir Žbulj

Dominik Kuzmanović ponos je Brckovljana i Dugog Sela, a nakon veličanstvene partije u reprezentativnom dresu protiv Francuza, i cijele Hrvatske!

Francuska je u dramatičnoj završnici na kraju slavila rezultatom 34:32, ali Kuzmanović je upisao briljantnih 14 obrana, od čega su neke bile prave vratarske majstorije.

 

Izbornik Goran Perkovac priključio je Dominika za prethodnu utakmicu skupine s Rumunjskom, a bivši vratar Poleta iz Brckovljana, Dugog Sela i sada našičkog Nexea, popularnih Gromova, pokazao je s gotovo 50 posto obrana, protiv najtežeg mogućeg suparnika, kako s pravom nosi hrvatski dres!

Naša reprezentacija je ovaj dvoboj morala odigrati bez bolesnog kapetana Domagoja Duvnjaka, a s njim u sastavu nekako smo uvjereni kako bi Hrvatska u konačnici imala razloga za slavlje.

"Ma, trebali smo ih dobiti, nebitno koliko sam obrana imao," jasno je za kameru RTL-a poručio Kuzmanović nakon poraza,

Zvonimir Srna bio je najbolji strijelac sa šest golova, a po četiri su dodali Karačić, Klarica, Jelinić i Maraš.

U našoj grupi Glavne runde Austrija je dobila Mađare, a Njemačka je bila bolja od Islanda.

Francuska jedina ima četiri boda, Austrija je na tri, Mađarska i Njemačka imaju dva, Hrvatska je ostala na jednom prenesenom bodu, a Island je na 'nuli'.

Sljedeći susret Hrvatska igra protiv Mađarske, u subotu, 20. siječnja u 18 sati. Nakon toga čekaju nas još okršaji s Islandom i Njemačkom te uz sve tri pobjede imamo se pravo nadati prolasku u polufinale ovog Europskog prvenstva.

 

(Foto: kolektiff images)