°C 12

Velika Gorica: Za Zajednicu športskih udruga 8,5 milijuna kuna

16.12.2017.

Igor

Skupština Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice usvojila je na jučerašnjoj Skupštini financijski plan te plan rada za 2018. godinu. U gradskom proračunu za Zajednicu športskih udruga osigurano je 8,5 milijuna kuna, što je povećanje od pola milijuna kuna. 

Od dobivenog iznosa za udruge od posebnog značaja izdvojit će se 2,2 milijuna kuna, dok je 6,3 milijuna predviđeno za ostale programe. Treba navesti, kako se uz ovaj iznos gorički sport pomaže i na razne druge načine; plaćanje režijskih troškova za nogometne klubove te plaćanje dvorane za dvoranske kolektive.

-Naša je želja za sljedeću godinu uvesti zajedničko knjigovodstvo za sve naše članice. Mi vas ne silimo na ovo, to je vaš izbor. Također, Zajednica će pripomoći u nabavci novih strojeva za streljanu u Lukavcu- istaknuo je tajnik Zajednice, Davor Štuban.

Ta podatak naročito je razveselio goričkog olimpijca, te perjanicu turopoljskog streljaštva, Željka Vađića.
-Moramo biti sretni ako izrealiziramo ovaj proračun. Naravno da sam sretan zbog streljane, jer velikogoričko streljaštvo to je zaslužilo- rekao je Vađić.

Također, Zajednica će 28. prosinca kada će se održati i proglašenje najboljih u goričkom sportu potpisati i povelju o suradnji sa Sportskom zajednicom Lepoglave, a njima bi se kroz bliže vrijeme trebali još pridružiti Pula, Zadar i Virovitica.

Predsjednik Goran Kovačić upoznao je prisutne skupštinare s pismom koje je Zajednici uoči početka sjednice stiglo od strane Azene.

-U posljednje vrijeme ima prijepora između Zajednice i Azene, no o tome će na drugoj Skupštini, jer ovo pismo je promašena tema za danas- rekao je Kovačić istaknuvši kako su vrata Zajednice za sve klubove uvijek otvorena.

Istaknuo je to u svome govoru i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

-Sport je naša najveća promocija i ponosan sam na to. Završili smo dvoranu, radovi na bazenu napreduju, a stvorit ćemo i bolje uvjete za streljaštvo. Mi vas pratimo, jer svojim rezultatima vi nas tjerate na to- zaključio je zamjenik Kolarec kojem je tako pripala čast da i zatvori Skupštinu.