°C 16

Usponovci su spremni za Svjetsko prvenstvo u Parizu: Šandor i Vučić trenirali sa svjetskim i europskim prvacima

08.07.2023.

Damir Žbulj

Velimir Šandor i Miljenko Vučić, članovi goričkog PAK Uspon, spremni su za skorašnji nastup na Svjetskom prvenstvu u Parizu, što će u neku ruku biti i uvertira za Paraolimpijske igre, na istom mjestu iduće godine.

Šandor i Vučić odradili su posljednju fazu napornih priprema, gdje su im se priključila i dvojica ponajboljih svjetskih bacača kugle, Novozelanđanin Tom Walsh i hrvatski reprezentativac Filip Mihaljević.

 

Walsh je dvostruki brončani s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru i Tokiju, a svjetski prvak bio je 2017. godine u Londonu, dok je dvije godine kasnije u Dohi osvojio brončano odličje. U dva navrata je bio i svjetski dvoranski prvak!

Mihaljević je lani osvojio zlatnu medalju i titulu europskog prvaka u Minhenu, dok je 2016. godine bio brončani na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu. S dvoranskog Europskog prvenstva 2021. godine također ima broncu. I Velimir i Miljenko su svakako imali što naučiti od ovih bacačkih majstora, a trening s takvim atletskim velikanima sigurno će im biti i dodatna motivacija.

"Velimir i njegov trener Ivan Čengić za Pariz kreću u subotu, dok Miljenko i njegov trener Mihovil Rendulić putuju u nedjelju," javili su iz Paraatletskog kluba Uspon.

Šandor nastupa u utorak, 11. srpnja, u bacanju diska u klasi F52, dok je Vučićeva kugla u klasi F11 na rasporedu u srijedu.

"Nastupe možete pratiti i putem YouTube kanala Paraolimpijskih igara, stranice WPA athletics te službene stranice ovog Svjetskog paraatletskog prvenstva. Povratak naših dečki iz Pariza je u četvrtak u večernjim satima," istaknuli su iz PAK Uspon, a mi ćemo još dodati kako im 'držimo fige' i kako se nadamo novim velikim rezultatima za naš gorički sport.

Šandor je u Tokiju osvojio paraolimpijsko srebro, dok je u Rio de Janeiru bio brončani. Na svjetskim smotrama osvojio je dvije brončane medalje, u Londonu 2017. godine i dvije godine ranije u katarskoj Dohi, a u svojoj kolekciji ima i europsko srebro i broncu.

Vučić se goričkom Usponu priključio u travnju prošle godine, a također se može pohvaliti sjajnim uspjesima u hrvatskom dresu. Prije dvije godine je bio europski prvak u poljskom Bydgoszczu, a ima i srebro i broncu na europskim prvenstvima. Na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju 2019. godine osvojio je srebro i titulu viceprvaka!