°C 11

Novi rekord Šandora, Sobočan ponovno na bacalištu

04.10.2023.

Damir Žbulj

U Vinkovcima je održan paraatletski bacački miting i četvrto kolo paraatletske lige, naravno, uz nove sjajne rezultate našeg goričkog Uspona!

Velimir Šandor je nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva morao promijeniti kategoriju te se sada natječe u F53 klasi. Nakon ljetne pauze disk je u Vinkovcima bacio 18,08 metara, a to je i novi državni rekord!

Šandor je u klasi F52 osvojio dvije paraolimpijske medalje, u Rio de Janeiru je bio brončani s daljinom 18.24 metra, dok je u Tokiju disk bacio 19.98 metara, što mu je bilo dovoljno za srebro! Velimir u svojoj kolekciji ima i dvije svjetske bronce i europsko srebro, a sada je na jednom, slikovito rečeno, 'novom početku' i pred njim je novo dokazivanje u novoj konkurenciji.

Nastupima se nakon ozljede vratila i Nataša Sobočan, koja je u svojoj klasi F56 kuglu bacila 6.01 metara te je također osvojila drugo mjesto.

Mirnes Omerhodžić je u svojoj klasi F51 čunj bacio 27.55 metara, što mu je i osobni rekord, a osvojio je prvo mjesto. Disk je bacio 8.73 metra, također za prvu poziciju.

Renata Celjak je u svojoj klasi F55 diska bacila 12.17 metara i to je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta u Vinkovcima.

"S obzirom na to kako je miting bio samo za bacače, nastupili smo s 11 naših članica i članova te smo postigli vrlo dobre rezultate nakon ljetne pauze, uz pet prvih, dva druga i jedno treće mjesto," javila je čelnica PAK Uspon Renata Sobočan.

Najbolji je u Vinkovcima bio i Stjepan Dereta, koji je u klasi F20 kuglu bacio 8.05 metara, a status jednog od najboljih hrvatskih paraatletičara potvrdio je i Miljenko Vučić, koji je u svojoj kategoriji F11 u bacanju kugle s daljinom 12.23 metra također osvojio prvu poziciju!

"U ukupnom poretku pet najboljih rezultata mitinga Miljenko je osvojio treće mjesto," dodala je Sobočan.

Ani Jelinić je u bacanju kugle u klasi F33 s hicem 4.61 metra zaslužila treće mjesto, dok je Dominik Počekal, u istoj disciplini, u klasi F57 kuglu bacio 8.37 metara te je osvojio četvrto mjesto. U bacanju diska je s daljinom 30.61 metara srušio svoj osobni rekord.

U Vinkovcima su boje velikogoričkog Uspona branili i Milena Vujević, Tvrtko Matanović i Nikola Nesterović.

"Nastupi i rezultati u Vinkovcima ostvareni su pod budnim okom naših trenera, Darija Spajića, Ivana Čengića i Mihovila Rendulića," istaknula je Sobočan za kraj.