°C 15

Sveta Nedelja: Proslavili Svjetski dan juda

06.11.2018.

Redakcija

Završna svečana priredba proslave Svjetskog dana juda održana je u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak iz Svete Nedelje. Judo klub Sakura u sklopu projekta animirao je učenike OŠ Vladimir Deščak da se izraze likovno i literarno na temu „Prijateljstvo“, koja je ujedno i ovogodišnja tema Svjetskog judo dana.



U sklopu projektnih aktivnosti održana je i predstava za djecu Nježan put, a edukacijske radionice origamija svladali su učenici drugih, trećih i četvrtih razreda škole. Najbolji mladi autori literarnih i likovnih radova nagrađeni su diplomama i prigodnim poklonima koje im je priredio JK Sakura.

Najveće oduševljenje među učenicima izazvala je judo prezentacija demo tima JK Sakura. Iznenađenje priredbe bili su trofejni sportaši: Marija Žgalin (višestruka osvajačica brojnih europskih medalja, trenerica JK Sakura) i Satoshi Ishii (japanski zlatni olimpijac, svjetski prvak juda, MMA borac.)



Na tatamiju Sakurama se pridružio Satoshi Ishii i prezentirao neke od judo tehnika koje je publika nagradila glasnim aplauzom i ovacijama. Na kraju programa učenici su dobili autograme ovog trofejnog dvojca koji su im i dijelili naljepnice s porukama prijateljstva.



(Foto: Grad Sveta Nedelja)