°C 8

Marko Prošenski osvojio još jedno europsko zlato, gluhim rukometašima čestitao i predsjednik Milanović!

03.07.2021.

Damir Žbulj

Velikogoričanin Marko Prošenski i hrvatska rukometna reprezentacija gluhih prvaci su Europe! U odlučujućoj utakmici dobili su Rusiju 34:25 te su tako uvjerljivo obranili titulu.

Za Hrvatsku je to treće uzastopno europsko zlato, a ukupno su pet puta bili najbolji, uz jedno srebro i jednu broncu.

Rukometna reprezentacija gluhih je dva puta bila svjetski prvak, a ima i sedam olimpijskih medalja, od čega četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane, što znači da je jedna od najtorfejnijih sportskih ekipa u Hrvatskoj.

Protiv Rusije je predvodio Tomislav Bošnjak s 12 golova, koji je na kraju i najbolji strijelac turnira. Dio hrvatske reprezentacije je i ove godine bio vratar Marko Prošenski, a zlato oko vrata još su stavili Florijan Kolarić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Pero Jukić, Jakov Kolarić, Leonardo Vučak, Bojan Crnojević, Žiga Bedenik, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Dean Šagovac, Vedran Jakovljević i Marjan Turković,

"Čestitam hrvatskoj muškoj rukometnoj reprezentaciji gluhih na osvajanju zlatne medalje na europskom prvenstvu. Nije vam prvo zlato, obranili ste titulu prvaka s prošlog prvenstva, ali ovoga puta medalju ste osvojili u Hrvatskoj i sigurno vam je pobjeda zato još draža. Vjerujem da ćete nas, kao jedna od najtrofejnijih ekipa, i u budućnosti svojim uspjesima činiti ponosnim. A ovo natjecanje je pokazalo ne samo sportsku već i društvenu važnost za punu integracija gluhih sportaša," poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

 

  

(Foto: Jozo Čabraja, kolektiffimages)