°C 7

Lučelnica slavi naslov prvaka

30.05.2017.

Igor

Nogometaši Lučelnice novi su prvaci malonogometne lige Nogometnog središta Jastrebarsko nakon što su i u drugoj utakmici bili uspješniji od Prigorca zaključivši finalnu seriju s 2:0 u svoju korist. 

Nakon što su u prvoj utakmici slavili pobjedu od 6:2 u drugoj utakmici igranoj u Dragovanščaku Lučelnica je nakon velike drame slavila s 6:5. Domaćini puno bolje otvaraju utakmicu te nakon samo tri minute igre imaju vodstvo od 2:0, no gostujući igrači do 15. minute na zadovoljstvo svojih navijača vraćaju utakmicu u egal.

Ipak, s minimalnom prednošću na odmor odlaze igrači Prigorca, koji nisu uspjeli izdržati u tom ritmu, te Lučelnica do 27. minute postiže četiri uzastopna pogotka za vodstvo od 6:3 nakon čega domaćim igrači umjesto vratara uvode petog igrača te kreću na sve ili ništa. S dva pogotka Prigorac se šest minuta prije kraja približava na samo gol zaostatka, no u preostalom vremenu igrači Lučelnice uspjeli su očuvati svoju mrežu netaknutom za veliko i zasluženo slavlje, jer ovo je definitivno bila njihova sezona.

U četrnaest prvenstvenih susreta ostvarili su 13 pobjeda u samo jedan remi, a jedini poraz ove sezone doživjeli su u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja tek nakon kaznenih udaraca. No, taj ih je poraz samo ojačao jer su u preostala četiri susreta izašli kao pobjednici čime su osvojili toliko dugo iščekivani naslov prvaka.