°C 7

Kurilovec i Vinogradar uvjerljivo slavili, Vrbovec i Dugo Selo uvjerljivo poraženi

13.05.2019.

Juraj Odrčić

Napeto 29. kolo 3. HNL Zapad otvorili su utakmicom u petak Opatija i Vrbovec. Gosti se nisu dobro proveli podno stijena Kantride gdje su uvjerljivo poraženi od strane Opatijaca. Premda su prvi dvaput zaprijetili Vrbovčani, Opatijci su poveli preko Flega u 14. minuti da bi vodstvo povećao Lazić u 27. minuti i susret usmjerio na opatijski mlin. U drugom dijelu domaći su se potpuno razigrali te preko Kovačevića postavili konačnih 3:0. Vrbovcu već u srijedu slijedi novo zahtjevno gostovanje kod Krka.

Dugo Selo je u subotu ugostilo Jadran iz Poreča te su nakon četiri uzastopne pobjede teško poraženi. Moglo se sve odviti drugačije da su domaći iskoristili nekoliko izglednih prilika na početku, no nakon tog početnog pritiska gosti se oslobađaju te u tri minute sredinom prvog dijela postižu čak tri pogotka preko Radmana, Vlizija i Valente. Dugoselčani su pokušavali u nastavku, no gosti su sačuvali svoju mrežu netaknutom.

Kurilovec nastavlja svoju proljetnu šetnju travnjacima 3. HNL Zapad. U gostima su s 3:1 svladali momčad Španskog pogocima Roginića i Sedlačeka u prvom te ponovno Sedlačeka u drugom dijelu dok je počasni pogodak za domaćine postigao Veneti na kraju susreta. Iduća srijeda donosi županijski derbi u kojem će Kurilovec ugostiti Dugo Selo.

Kolo je zaključio Vinogradar koji je na krilima četverostrukog strijelca Igora Prijića slavio protiv Krka 4:1. Po teškim uvjetima Prijić je iz kaznenog udarca doveo zelene u vodstvo, da bi početkom nastavka gosti izjednačili no ne zadugo budući da Prijić ponovno vraća vodstvo samo dvije minute kasnije. Konačno rješenje dolazi u posljednjim minutama kada Prijić s još dva pogotka od čega je posljednji pravo remekdjelo sa preko 40 metara rješava sve dvojbe oko pobjednika. Zeleni u srijedu putuje na noge trećeplasiranom Orijentu koji se grčevito bori za ulazak u 2. HNL. (LC)