°C 12

Vinogradaru i Dugom Selu gostujuće pobjede, remi Kurilovca, visoki poraz Vrbovca

19.11.2018.

Redakcija

Jesenski dio prvenstva 3. HNL Zapad ušao je u svoju posljednju fazu, a 15. kolo donijelo je potvrdu naslova jesenskog prvaka za nezaustavljivi Vinogradar. Ostali županijski predstavnici imali su polovične učinke. Vrbovec je teško stradao kod Orijenta, Kurilovec je remizirao protiv Trnja, a Dugo Selo je slavilo na gostovanju kod Španskog.

Vodeći sastav lige Vinogradar je neokrznut prošao još jedno zahtjevno gostovanje. Maksimir je na Oboju dugo držao pozitivan rezultat, ali bodovi su ipak završili u Mladini. Vinogradar je poveo preko Štuleca već na otvaranju utakmice, brzo su domaći izjednačili preko Bilobrka, a pogodak vrijedan tri boda gostiju postigao je domaći branić Drobnak pogodivši vlastitu mrežu. Pobjedom su zeleni osigurali naslov jesenskog prvaka, a zahvaljujući ostalim rezultatima drugoplasirani Krk je udaljen devet bodova.

Momčad Orijenta se na domaćem terenu pokazalo nepremostivom preprekom za Vrbovčane. Novak u 3. HNL je slavio sa visokih 5:1. Na odmor se otišlo sa 2:0 vodstvom domaćih pogocima Monjca i Bijelića. Slišković je smanjio u 54. minuti i pružio nadu u povratak, međutim razgoropadilo je to domaće sa Sušaka te su postigli još tri pogotka preko Wetzera, još jednom Monjca i Jergovića za uvjerljivu pobjedu.

Kurilovec je na svom terenu ugostio Trnje, a 100-tinjak pristiglih gledatelja vidjelo je utakmicu bez pogodaka te podjelu bodova „susjeda“ na sredini ljestvice.

Dugo Selo je moralo put zapadnog dijela glavnoga grada, ugostila ih je momčad Španskog. Unatoč borbenom domaćinu koji do kraja polusezone nastoji prikupiti što više bodova za mirniji „zimski san“ te što veći odmak od začelja gosti iz Dugog Sela su uspjeli osvojiti sva tri boda. Za minimalnu pobjedu strijelac je bio Žabec sredinom drugog dijela. (LC)