°C 11

Uspješno kolo županijskih trećeligaša

02.05.2019.

Redakcija

Odigrano je “Prvosvibanjsko” kolo 3. HNL Zapad u kojem su svi trećeligaši naše županije ostvarili pozitivne rezultate. Trobode su uhvatili Kurilovec i Dugo Selo na domaćim terenima dok su gostujuće terene sa jednim osvojenim bodom napuštali Vinogradar i Vrbovec.

U utorak je Kurilovec ugostio Jadran iz Poreča, a momčad Perice Vidaka koja je po učinku najbolja momčad proljetnog dijela sezone nastavila je sa impresivnim izdanjima. Petar Banović je sredinom prvog dijela dao gostima naslutiti što ih čeka, da bi u drugom dijelu Juraj Spudić postigao još dva pogotka i trasirao put prema pobjedi koju je za goste ublažio Valenta pogotkom iz kaznenog udarca. Kurilovčani opasno pušu za vrat četvrtoplasiranom Trnju sa samo bodom manje, a zahtjeva utakmica ih očekuje već u subotu kada će u goste Opatiji koja domaće utakmice igra u Rijeci na legendarnoj Kantridi.

Uspješno su domaću utakmicu apsolvirali i nogometaši Dugog Sela koji su s 2:1 svladali Ponikve. Tomislav Mikulić je doveo Dugoselčane u vodstvo u 19. minuti, da bi stvari na početak vratio Banovec na otvaranju drugog dijela. Ipak, dobro izdanje domaćina pogotkom je okrunio Tomas Dadić u 68. minuti za ispostavilo se konačnih 2:1. Dugo Selo će tako opušteno moći na put prema Krapini gdje će ih na svom novouređenom travnjaku ugostiti Zagorec.

Vinogradar je gostovao na Kantridi kod Opatije te je podno legendarnih stijena osvojio veliki bod u utakmici punoj preokreta. Opatija je povela krajem prvog dijela pogotkom Ugrine, da bi “blitzkriegom” sredinom nastavka Vinogradar došao do potpunog preokreta pogocima Igora Prijić i Stipana Banića. Ipak, domaćini se nisu predavali te su preko Pejanovića došli do izjednačenja u 84. minuti. Osvojeni bod puno znači Vinogradaru koji je tako na najbolji način iskoristio domaći poraz drugoplasirane Dubrave te im sada bježi velikih devet bodova i sve je bliže trećem uzastopnom naslovu prvaka 3 HNL. Zapad.

HAŠK je na Peščenici ugostio Vrbovec, a gledatelji su vidjeli utakmicu koja je završila bez pogodaka.

Upravo Vrbovec i Vinogradar igraju županijski derbi iduću subotu, a Vrbovčani će sigurno biti puni motiva pred svojom publikom pokušati zaustaviti vodeću momčad lige. (LC)