°C 14

Vinogradar pregazio Zagreb

26.11.2018.

Redakcija

Utakmica 16. kola 3. HNL Zapad donijela je u Mladini susret Vinogradara i nekadašnjeg prvaka Hrvatske, dugogodišnjeg prvoligaša Zagreba koji trenutno „životari“ na posljednjem mjestu ljestvice bez osvojenog boda.

O samoj razlici u kvaliteti dovoljno govore i pozicije na ljestvici, a napomenimo i da gosti nisu imali niti 18 igrača da bi popunili zapisnik. Po teškom mokrom terenu i po jakoj kiši koja je padala cijelu utakmicu Vinogradar je igrao na mahove, a zbog velike razlike u kvaliteti i takva je igra bila dovoljna za uvjerljivu pobjedu. Zeleni su zabijali konstantno, a u konačnici su se zaustavili na devet postignutih golova, dok su gosti uspjeli postići počasni pogodak iz kaznenog udarca. U golijadi je najistaknutiji bio prvi strijelac lige Igor Prijić koji je s novih pet postignutih pogodaka dodatno popravio svoju golgetersku statistiku, a još su zabijali Marijo Dučkić (2), Željko Štulec i Matej Ivkovčić.

Vinogradaru je ovo četrnaesta pobjeda te s ukupno 43 osvojena boda predvodi zapadne trećeligaše, a zaostatak prvih pratitelja Dubrave i Orijenta iznosi velikih deset bodova. Jesenski dio prvenstva Vinogradar će zaključiti gostovanjem u Gajnicama kod momčadi Ponikva. Utakmica se igra idućeg petka budući da su domaćini pokazali veliko razumijevanje i dvoboj pristali igrati dan ranije kako bi zeleni imali dan više odmora za utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Intera koja će ujedno biti „kruna“ još jedne uspješne godine najuspješnijeg jaskanskog nogometnog kluba. (LC)

NK VINOGRADAR-NK ZAGREB 9:1 (3:1)
STRIJELCI: 1:0 Prijić (11), 2:1 Prijić (28), 3:1 Prijić (43), 4:1 Dučkić (54), 5:1 Prijić (56), 6:1 Dučkić (61), 7:1 Štulec (68), 8:1 Ivkovčić (73), 9:1 Prijić (83)

VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Povrženić (od 57. Štulec), Bagarić (od 6. Čakarun), Ivkovčić, Bjelanović, Pavlešić (od 65. Ramčić), Prijić, Šćrbec, Dučkić, Džida. Trener: Gomerac

ZAGREB: Knežević, Rajačić, Čilić, Tramontana (od 62. Josipović), Medić (od 77. Zelić), Vinski, Parmačević (od 62. Marinić), Karlovčec, Pavlic, Regović, Mihoković. Trener: Madunović