°C 7

Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom

04.05.2018.

Redakcija

U organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme, prošlog vikenda održana su dva događanja koja su okupila jako veliki broj posjetitelja. U prošlu subotu održana je Jap trail 2018 utrka na koju se prijavilo preko 300 natjecatelja iz 5 europskih država. 

Organizatori su za natjecatelje pripremili staze u dvije dužine: Kratka staza u dužini od 16 kilometara i Duga staza u dužini od 30 kilometara. Najbolje na Kratkoj stazi u ženskoj konkurenciji su bile, prvoplasirana Gabrijela Šalković, ispred Maje Marukić i Nole Jandrečić.

Na stazi iste dužine u muškoj konkurenciji najbolji je bio Matija Razum, ispred Marka Rajkovića i Petka Drakulića, dok su u muškoj konkurenciji na Dugoj stazi najbolji bili Hrvoje Vlašić ispred Matije Čavrak i Ivana Goleca. Kod žena na Dugoj stazi najbolja je bila Jelena Sekelj ispred Petre Kulić i Mandice Grubišić.

Također je održano i ekipno natjecanje u trail trčanju, gdje je prvo mjesto osvojila ekipa pod nazivom Zbrda Zdola, ispred ekipe Nizak pritisak i ekipe Mahović running team. 

Povodom Praznika rada, DZSIR Jastreb extreme je održalo svoj tradicionalni Uspon na Japetić povodom Praznika rada, pod nazivom "Ajmo svi na Jap". Lijepi i sunčani dan okupio je ponovno veliki broj malih i velikih planinara, koje su članovi udruge Jastreb extreme na pola puta od Šumskog dvora do Japetića dočekali s prigodnim majicama uspona, bočicom vode i poklonima.

Uspješno je ostvaren cilj ovog planinarskoga uspona, a to je poticanje i druženje roditelja i djece kako bi zajednički provodili što više slobodnog vremena u prirodi i na svježem zraku.

Kod planinarskog doma na Žitnici, a u sklopu pohoda, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko kontroliralo je razinu šećera u krvi i mjerilo krvni tlak. Članovi DZSIR Jastreb extreme i HPD Jastrebarsko prigodno su u sklopu pohoda očistili i nekoliko planinarskih staza koje vode prema vrhu na Japetiću.

Oba ova događanja su se održala uz podršku Grada Jastrebarsko, gradske sportske i turističke zajednice, uz to uspon na Japetić povodom Praznika rada je i podržao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

(Foto:Jastreb extreme team)

Galerija slika

Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom Jap trail okupio 300 natjecatelja u Jastrebarskom