°C 5

Inter uzeo bod Hajduku!

07.12.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera osvojili su izuzetno važan bod u borbi za prvoligaški ostanak, i to protiv splitskog Hajduka.

Ekipa Samira Toplaka prekinula je neugodan niz poraza te je pokazala karakter i želju na travnjaku, za konačnih 1:1 (1:1)

Hajduk je u biti bio idealan protivnik za pozitivan rezultat, jer je bez gostujuće prvenstvene pobjede još od kraja srpnja i remi s fenjerašem u Zaprešiću praktički i nije nikakvo iznenađenje.

Žuti su dobru partiju pružili i prije nekoliko dana u četvrtfinalu Kupa s Osijekom, a sada su samo kapitalizirali ono što su ponudili na travnjaku.

Inter je poveo na isteku prvih pola sata, kad je Simič, poslije jako dobre akcije i odličnog ubačaja Boseca, nespretno loptu smjestio u vlastitu mrežu.

U finišu prvog dijela Eduok je sjajnim udarcem pronašao put do mreže Matkovića, koji se tijekom cijele utakmice iskazao vrhunskim intervencijama.

-->> Gorica uzvratila udarac: Zwolinski i Lovrić dotukli Koprivničance

U subotu je još Gorica nadigrala i sigurno porazila Slaven Belupo s 2:0. U petak je Dinamo s 1:0 svladao Varaždin, dok u subotu Rijeka igra s Prelecovom Istrom 1961, a Osijek dočekuje Lokomotivu. 

Inter je i dalje na dnu ljestvice s 12 osvojenih bodova, koliko ima i pretposljednji Varaždin. U finalnom ovogodišnjem nastupu prije zimske pauze Toplakova momčad gostuje u petak od 18 sati kod Gorice. 

 

NK INTER ZAPREŠIĆ: Matković, Barić (Nekić 90'), Soldo, Grgić, Bosec, Mlinar, Mazalović, Mamut, Conev (Tatomirović 62'), Postonjski, Serderov (Tchuameni 81')

(Foto: HNK Hajduk)