°C 11

Gorica uzvratila udarac: Zwolinski i Lovrić dotukli Koprivničance

07.12.2019.

Damir Žbulj

"Ne vjerujem da će ekipa pasti psihološki, jer znam kakav posao radimo ovdje posljednjih godinu i pol dana, Porazi su sastavni dio sporta i bitno je da iz njih izvučeš pouke i kreneš dalje," poručio je jasno prije par dana trener Gorice Sergej Jakirović nakon  nezasluženog ispadanja  od Slaven Belupa u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa...

Ono što je obećao, to je njegova ekipa i ostvarila u prvenstvenom okršaju s Koprivničancima na Gradskom stadionu!

Goričani su izvukli pouke, odigrali su kvalitetnu utakmicu te su ponovno nadigrali suparnika, ali to 'upakirali' i s konačnih 2:0 (2:0).

Jakirović je bio u problemima jer nije u ovom susretu mogao računati na Marinu i Suka, uz već ranije izostanke Steenvoordena, Ćelića, Ljubisavljevića, Maslowskog, Maloču...

 

Ipak, odlično je posložio ekipu, koja se Koprivničancima uspjela osvetiti i revanširati za poraz u Kupu te na kraju uzeti izuzetno vrijedne bodove u borbi za mjesto koje iduće sezone vodi u toliko željenu Europu.

Posao je Gorici olakšao Bruno Goda, koji je u desetoj minuti zaradio isključenje i goste ostavio s desetoricom na travnjaku.

Lovrić je majstorski u prazan prostor izbacio Zwolinskog, koji je pobjegao obrani Slavena, uposlio Mathieua, a prije nego je ofenzivac Gorice uputio udarac Goda ga ruši na rubu kaznenog prostora i sudac Vučković mu nakon nekoliko trenutaka razmišljanja pokazuje izravan crveni karton.

Slobodnjak Lovrića završio je malo iznad grede, međutim, gostima je i tada bilo jasno kako će teško sačuvati 'nulu'.

Već u 18. minuti Gorica dolazi do prednosti. Zwolinski je vrhunski glavom prebacio loptu za Lovrića, koji se oslobodio svog čuvara, opasno pucao, Filipović je samo odbio loptu, na koju natrčava poljski napadač i zakucava ju u mrežu (VIDEO).

Sve je bilo odlučeno desetak minuta prije poluvremena. Mathieu je iskoristio veliku pogrešku gostiju, sjurio se prema suparničkim vratima i nesebično uposlio Lovrića. Povratna lopta nije bila idealna, ali najvrjedniji igrač Gorice se dobro snašao i na semaofru je na radost tisuću promrzlih navijača prednost porasla na dva razlike (VIDEO).

Cherif Ndiaye se nije proslavio u ovom dvoboju. U prvom dijelu promašio je nemoguće, propustio je veliku priliku za novo povećanje razlike poslije proigravanja Čabraje, a sve je 'okrunio', apsolutno nepotrebnim simuliranjem za kazneni udarac poslije deset minuta igre u nastavku, za što je dobio drugu javnu opomenu i goste niti krive niti dužne vratio u brojčanu ravnotežu na velikogoričkom travnjaku.

Nervoza se prelila i izvan terena, Jakirović je pola sata prije kraja iznerviran odlukama neuvjerljivog Vučkovića zaradio prvo žuti pa crveni karton. Nije sve to uspjelo poremetiti Goričane ove subote, koji su uspješno zaustavili sve pokušaje gostiju te su priveli utakmicu kraju i arhivirali nova tri boda.

Trenutno su Goričani na 28 bodova i prije zimske pauze igra se još jedna utakmica, u petak od 18 sati na Gradski stadion u županijskom derbiju stiže zaprešićki Inter, a naravno kako bi idealan završetak godine bila pobjeda domaćih i fešta nakon uspješno odrađenog posla.