°C 20

Burić hvali Goricu i Jakirovića: Baš su neugodni, ali jedanaesterce nismo vježbali

30.10.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice i Hajduka u srijedu od 17 sati u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa igraju prvi od dva ovotjedna dvoboja na velikogoričkom Gradskom stadionu.

U subotu je na rasporedu prvenstveni dvoboj istih suparnika, trenutak je specifičan, no, obje ekipe nadaju se i prolasku u četvrtfinale Kupa i osvajanju sva tri boda u HT Prvoj ligi.

-->> Inter gostuje kod Prelecove Istre, Vinogradar doma s Lokosima igra za četvrtfinale Kupa!

Hajduk je u posljednjem međusobnom dvoboju na Poljudu slavio s rezultatski uvjerljivih 3:0, no, utakmicu je obilježilo puno nervoze s obje strane, dvojbene sudačke odluke, isključenje Ndiayea...

Prošle sezone Hajduk u četiri okršaja nije niti jednom slavio, Goričani su upisali dvije pobjede i dva remija.

"Očekuje nas Kup utakmica u kojoj nema favorita, u kojoj nema pravila. Tu se jednostavno ide na pobjedu, a očekujem neizvjestan i otvoren dvoboj. Gorica je protiv Rijeke odigrala jako dobro u gostima i zasluženo pobijedila. Mi smo poslije utakmice u subotu imali kratki predah, odlučili smo na put voditi sve igrače koji su zdravi, jer nas nova utakmica s istim protivnikom čeka u subotu," najavio je trener gostiju Damir Burić.

Splićani će ovih dana i boraviti u Velikoj Gorici,

"Momčad je izrazila veliku želju da bude na okupu, kako bismo kroz treninge i zdravu komunikaciju bili još bliži jedan drugome. Ipak su ovo dvije jako bitne utakmice za nas, koje nam pokazuju neki put kojim trebamo ići. Želimo dati sve od sebe i okrenuti neke stvari, pogotovo što se tiče gostovanja," naglasio je Burić pa dodao:

"Vidjeli ste protiv Rijeke, koja je kvalitetom u našem rangu, kako je Gorica odigrala. Očekuje nas težak protivnik, koji ima iskustva, koji ima kontinuitet rada s trenerom Jakirovićem. Baš su neugodan protivnik."

"Treba se brzo regenerirati, treba odabrati najbolju taktiku, najbolji sastav i to je to. Od srijede do subote jako je malo vremena..."

Burić upozorava na snagu Gorice...

"Mi znamo da je na drugoj strani jak protivnik. To je pokazao i zadnji rezultat, pogledali smo njihove snimke i vidjeli smo koju kvalitetu Gorica ima. Nema iznenađenja. Treba im se suprotstaviti najbolje što znamo i s najjačim snagama i dati maksimum i ići preko granice ako želimo nešto napraviti. U Kupu nema kalkuliranja, nema popravka. Imaju puno kvalitetnih igrača, Lovrić je u dobroj formi, kao i Ndiaye, s klupe uđe Zwolinski pa zabije...

"Čeka nas težak zadatak, ali to me veseli. Uvijek mi je draže igrati protiv kvalitetnog suparnika, jer onda podižeš i svoju razinu."

-->> Zwole ima Hajduk na nišanu: Igram za momčad, ali naravno da su golovi važni

Gosti se nadaju kako će sve riješiti i prije raspucavanja s bijele točke i kako će sačuvati snagu i za subotu.

"Nismo vježbali jedanaesterce. naravno da ćemo pokušati riješiti utakmicu u regularnom vremenu. Ali, kako nama tako i njima, jer ponovno igramo za tri dana. Nemam ništa protiv ako odemo u produžetke i prođemo dalje. Prolaz je jedino bitan. Nadam se i prolasku u Kupu i posvajanju sva tri boda u subotu," zaključio je optimistično Burić.